Nijkerkse Wijngaard ‘Aan de Breede Beek’ oogst op alle fronten

Foto: Nijkerk.Nieuws.nl

Het jaar 2016 gaat als Record Oogst Jaar in de boeken van haar 13 jarig bestaan van Wijngaard ‘Aan de Breede Beek’. 

Circa 10.000 kilo aan druiven, van zeer hoge kwaliteit, zijn in vijf weekenden in september en oktober, door tientallen vrijwilligers onder mooie weersomstandigheden, binnengehaald.

Op het “Internationale PIWI Wijnprijs 2016” concours in Duitsland, afgelopen oktober, scoort Wijngaard ‘Aan de Breede Beek’ 2 keer goud en 2 keer zilver. De keuring gaat volgens het Produkt Analyse Ranking systeem. Op de proeverij wordt de wijn op 20 factoren volgens de schaal van 0 tot 10 beoordeeld. Hierdoor krijgt men de meest objectieve beoordeling en de persoonlijke invloed van de proever wordt zoveel mogelijk beperkt. Het proeven vindt blind plaats d.w.z. de flessen zijn onherkenbaar gemaakt . Maximaal zijn 100 punten te behalen en vanaf 96-100 punten levert het groot goud op.

Goud (90-95 punten) voor de wijnen; Regent 2013 Barrique (rood, 92 punten) en Muscaris  2015 (wit, 90 punten).

Zilver (83-89 punten) voor de wijnen; Regent Primavera 2015 (rood, 87 punten) en Secco  Carbenet Cortis sparkling wijn (rose. 87 punten).

In haar nog jonge bestaan heeft de Wijngaard ‘Aan de Breede Beek’, sinds dat zij in 2009 voor het eerst wijn in de markt afzette, elk jaar nationale- en internationale prijzen behaald.

Nederland behoort tot het wijngebied wat men tegenwoordig ‘Cool Climate‘ zou noemen. Het wordt steeds duidelijker dat vanuit deze gebieden met een complex klimaat ook complexe wijnen geproduceerd worden. Deze productie vraagt wel de volle aandacht voor het gewas en voor de wijn. Op de Wijngaard ‘Aan de Breede Beek’ wordt dit werk uitgevoerd door de wijnmaker Henk Breugem met een groeiend team van vrijwilligers.

 

Top 5 in Nederland.

Dat wij in Nederland inmiddels goede tot zeer goede wijn kunnen maken blijkt onder meer uit het oogsten van de vele hoge medailles  op de diverse internationale concoursen. Daarmee wordt het  bewijs geleverd dat de Nederlandse wijnbouw op een steeds hoger kwaliteitsniveau komt. De Nijkerkse wijnen stijgen de laatste 7 jaren naar een steeds hoger niveau en bevinden zich inmiddels in de top vijf van Nederland tijdens de Wijnkeuring van de Lage Landen in september van dit jaar.

De goede kwaliteit en naam bereikt een steeds groter afzet gebied, dat heeft onder meer geleid dat  Nijkerkse wijn en likeuren sinds dit najaar op de wijn – en dranken kaart staan van het Restaurant “Het Rijks” van het Rijksmuseum te Amsterdam. Hierdoor maakt het internationale publiek kennis met de Nederlandse wijnbouw. De wijngaardenier Henk Breugem en zijn vrijwilligers zijn trots op de prestaties van het jaar 2016  op alle fronten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen