INGEZONDEN BRIEF: Ode aan Glazen Huys Nijkerk

Foto: Arjen Gerritsma

Vanmorgen eens even een bezoekje aan het Glazen Huys Nijkerk gebracht.

Al 10 jaar woon ik in Nijkerk. Voor de vierde keer wordt nu het Glazen Huys nijkerk georganiseerd. Nooit heb ik mij heel erg Bezig gehouden met lokale acties maar toch spreekt mij dit project elk jaar weer aan. Dus besloot ik eens op de koffie te gaan bij, jawel, het Glazen Huys in Nijkerk!

Wat mij opvalt is de inzet en de onbegrensde toewijding. Ik denk dat veel mensen hier niet bij stil staan! Voorheen was ik wat oppervlakkig als het ging om het Glazen huis, zo massaal. Meer een marketing stunt dan een daadwerkelijk doel behalen. Ik bedoel, laten we eerlijk zijn: 3FM verdiend rijkelijk aandacht aan het geheel. Daarbij komt dat het doel ook nog eens een ver – van – mijn – bed – show is. Natuurlijk vind ik het vreselijk wat in de wereld gebeurd, dat wil ik niet bagataliseren. Maar als je dicht om je heen kijkt zijn er genoeg doelen die minstens zoveel aandacht verdienen! Dan gaan we ons eens per jaar inzetten voor kinderen met longontsteking in de Hoorn van Afrika… ik zeg niet dat het verkeerd is maar ik geloof ook dat je dichterbij moet kijken.

Dat doet het Glazen Huys Nijkerk in ieder geval wél! De helft gaat naar 3FM en de andere helft word verdeeld onder 3 initiatieven uit Nijkerk. De doelen? Zoek die maar eens op. Waar het mij om gaat? De absolute inzet die niemand ziet!

Want 7 maanden geleden zijn de voorbereidingen al begonnen met meer dan 50 vrijwilligers! (!!) een week lang werkt iedereen voor geen cent mee aan dit project. Zetten zich zonder begrenzing in voor het glazenhuys Nijkerk. Het is niet ‘even’ een paar glazen platen neerknallen met een paar lampjes, er zit zoveel meer werk aan dan dat! En dat zonder dat ze er geld aan verdienen! Er zijn mensen die een week lang ál hun werkzaamheden neerleggen, om voor en achter de schermen, alles goed neer te zetten. Alle bedrijven die zich in zet voor de sponsoring. Denk aan apparatuur, beschikbaar stellen van locatie en ga zo maar door!

Dus een ode. Weer een ode maar een belangrijke ode! Ode aan alle mensen die zich, zonder iets terug te verwachten, inzetten hier een week lang in Nijkerk! Voor de plaatselijke doelen en idealen, groot en klein. Zodat het niet meer een ver – van – je – bed – show is maar gewoon voor je neus gebeurd!

Wat je kan doen? Kom deze week een keer langs op het plein. Vraag een plaatje aan of zwaai een keer uitbundig! Steun hoeft niet perse geld te kosten!

Ode. Ode aan het Glazenhuys Nijkerk en al hun vrijwilligers!

Wil je behalve zwaaien meer doen? Ga naar http://www.hetglazenhuysnijkerk.nl of bel 033-2460101

Jessica Bozelie

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen