Mamacafé in de bibliotheek

Foto: Harry Koelewijn

Vraag jij je als jonge moeder wel eens af of je het allemaal wel goed doet en hoe het bij andere moeders gaat?

Bij een mamacafé kun je ervaringen uitwisselen met andere (aanstaande)moeders.

Het is een plek om andere moeders te ontmoeten; dus je ‘moet’ even helemaal niets. De ene keer is er een thema of workshop, de andere keer kun je gewoon even samen koffiedrinken en ervaringen uitwisselen. Vrije inloop, er zullen geen kosten aan verbonden zijn. Zelfs koffie en thee zijn gratis.

Speelotheek Pinoccio heeft inmiddels vergevorderde plannen om in april 2017 te starten met het Mamacafé. Het Mamacafé zal plaatsvinden op een woensdagochtend, eenmaal in de twee weken in het leescafé van de Bibliotheek. Speelotheek Pinoccio denkt hierbij onder andere ook aan het op adequate en deskundige wijze aandacht besteden aan de (taal)ontwikkeling van het kind. Vanuit verschillende kanten ontvingen wij signalen hoe belangrijk het is om op zeer jonge leeftijd bezig te zijn met taal. Hiervan zal het kind te zijner tijd tot en met de eventuele latere studie profijt hebben.

Organisaties die meewerken aan de totstandkoming en het draaiende houden van het Mamacafé zijn: Bibliotheek Nijkerk, Speelotheek Pinoccio, Kraamzorg Yunio/Naviva, Gebiedsteams Nijkerk, Moeders onder Mekoar (MOM), Icare en Moeders informeren Moeders (MiM). De voorbereidingen zijn in volle gang. Donderdag 26 januari 2017 vond het eerste gezamenlijk overleg plaats. Wij houden u op de hoogte via de website  en op Facebook.

Lijkt het u leuk om als vrijwilliger hieraan mee te werken stuur dan een e-mail naar [email protected]

Reacties