“Rookoverlast” botst met CU-SGP

Foto:

De CU-SGP Nijkerk heeft Ben Boonstra, eigenaar van de Facebookpagina “Over ChristenUnie-SGP.nijkerk”, gevraagd die pagina te verwijderen.

Ben Boonstra is één van de mensen achter een blog over rookoverlast. De Facebookpagina is geopend, omdat – volgens hem – de partij niet reageerde op mails over een persoonlijke klacht van een inwoner in deze gemeente. Die klacht ging over de overlast van houtrook. Ook telefoongesprekken zouden niet geholpen hebben. Op 14 januari opende Ben Boonstra daarom de Facebookpagina en publiceerde daar die klacht.

Op 15 februari verschijnen twee tweets van “uwordtvergeten”.

Fractievoorzitter Hans Boer (CU-SGP) reageert: “In een telefoongesprek – maanden geleden – met de man achter het meldpunt hebben we aangegeven, dat je als raadslid op individuele gevallen moeilijk kunt ingaan en voor een enkel probleem geen beleid kunt maken als raad. Wel aangegeven dat wij het college achter de schermen kunnen aanspreken op een individueel geval. Tevens aangegeven dat je dit ook als buren onderling moet kunnen oplossen en dit geen rol is voor een raadslid.
Daarna is het maanden rustig totdat hij onze naam gebruikt in dit Facebookaccount. Hierover hebben wij hem aangesproken. Niet op zijn mails, niet op zijn acties maar op het misbruiken van onze naam in een account.”

Boonstra lijkt niet van plan de Facebookpagina te verwijderen.

Reacties