In 2018 meerdaags havenkomfestival

Foto:

Een creatieve denktank heeft de afgelopen weken nagedacht hoe de havenkom een rol kan spelen in het versterken van de kwaliteit in de binnenstad van Nijkerk.

Zo is het idee ontstaan voor het “Havenkom Festival Nijkerk”. Dit festival zal plaats moeten gaan vinden van woensdag 20 tot en met zaterdag 23 juni 2018 en omvat tal van activiteiten. Het verbindende thema van dit festival is ‘Food’.

De gemeente Nijkerk denkt samen met de ondernemers, bewoners en andere betrokkenen na over de toekomst van de binnenstad van Nijkerk. De havenkom vormt hier een belangrijk onderdeel van. De gemeente wil deze locatie graag meer op de kaart zetten.

Toon van Nuland, projectleider van het project “Havenkom” namens de gemeente Nijkerk: “Ik zie graag dat de havenkom als plek meer betekenis gaat krijgen in de stad. Dat kan bijvoorbeeld door daar activiteiten te organiseren”.

Inmiddels wordt gesproken met een aantal nationale topattracties, want het is de ambitie om er een evenement van te maken wat zich in Nijkerk, maar ook in de regio, zal onderscheiden door de kwaliteit van het aangeboden programma. Door een groot gevarieerd aanbod aan activiteiten zoals een multicultureel foodfestival, sport- en spelactiviteiten, culturele festiviteiten en diverse grote liveoptredens zal er voor iedereen wat te beleven zijn.

De denktank is eind 2016 opgericht en bestaat uit Toon van Nuland, Don van Dasler, Falco van Loon, Willem-Alex Jansen en Dennis van den Hoogen. De opdracht voor deze denktank is duidelijk: maak een groot evenement voor de Nijkerkers en haar gasten om meer bekendheid te genereren voor de havenkom in het bijzonder en de binnenstad in het algemeen.

Intussen werkt de denktank op de achtergrond hard door aan de organisatie. Meer informatie zal spoedig volgen.

Reacties