Terroriserende kaketoe gevangen

Foto:

Het duurde ruim een week voor de kaketoe gevangen was.

Een paar weken geleden begonnen er meldingen bij de dierenambulance binnen te komen vanaf de Lorentzhof over een rondvliegende grote witte vogel met gele kam….. De vogel zat op diverse adressen voor de ramen om daartegen te pikken en zou zich regelmatig laten zien in de wijk. Met medewerking van de buurtbewoners werd het spoor van de vogel gevolgd door een aantal tuinen en plantsoenen totdat deze ontdekt werd in een boom langs de Nobellaan.

Het bleek om een kaketoe te gaan die niet van zins was zich te laten vangen. Het dier liet zich niet benaderen en vloog telkens vrij snel hoog de bomen in. Verdere vangpogingen werden gestaakt totdat het dier wat meer verzwakt zou zijn en dan makkelijker te vangen zou zijn. Vele meldingen over de kakatoe volgden en evenzo een aantal uitrukkingen, maar de vogel bleek heel slim te zijn in overleven en zich niet laten vangen.

Een week later kwamen er meldingen vanaf de Samuel Gerssenlaan. De kaketoe zou zich voornamelijk in een paar tuinen ophouden en daarbij vooral in de tuin van Familie Van Drie op nummer 108 zitten. Dat bleek ook wel: de kaketoe had zich inmiddels uitgeleefd op rabatdelen van het schuurtje, de fietscomputer op het stuur van de fiets, de parasolhoes, enz.

Er werd besloten tot een gezamenlijke actie: de dierenambulance ging een vangkooi plaatsen in de tuin van nummer 108 en de bewoners zouden dat in de gaten houden. Het kostte wat doppinda’s en geduld van de bewoners, maar na een paar dagen kwam het verlossende telefoontje: de heerVan Drie had de kaketoe uiteindelijk kunnen verleiden de kooi in te gaan waarna de val dichtklapte.


De gevangen kaketoe met de heer Van Drie en dierenambulancemedewerkers.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen