Staatssecretaris Jetta Klijnsma feliciteert Leergeld Nijkerk (video)

Staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid was op donderdag 30 maart bij de officiële aftrap van Leergeld Nijkerk.

Na een aantal maanden voorbereiding en trainingen voor zowel bestuur als intermediairs vierde Leergeld Nijkerk afgelopen donderdag dat de stichting operationeel is. Samen met donateurs, vrijwilligers, netwerkpartners, wethouders, Leergeld Nederland, Rabobank Foundation en staatssecretaris Klijnsma werd de officiële aftrap gedaan. Staatssecretaris Klijnsma haalde in haar toespraak aan dat Leergeld een belangrijke partner is in armoedebestrijding. Klijnsma.

“Nijkerk wil een ruimhartig armoedebeleid voeren”, vertelde wethouder Patricia van Loozen in haar toespraak. Ze benadrukte dat hulp voor kinderen in gezinnen die het financieel zwaar hebben echt nodig is. Om zoveel mogelijk gezinnen te kunnen bereiken zijn Jeugdsportfonds/Jeugdcultuurfonds en Leergeld Nijkerk een nauwe samenwerking aangegaan. Hierdoor is het mogelijk om kinderen beter in beeld te krijgen en ze een breder vangnet aan te bieden. Intussen zijn er verkennende gesprekken gaande met de gemeente en andere fondsen om de samenwerking verder uit te breiden.

De Rabobank Foundation ondersteunt de start van Leergeld Nijkerk van harte en bekrachtigde dit met de overhandiging van een cheque ter waarde van 5.000 euro. Mede met dit bedrag hoopt het bestuur van Leergeld Nijkerk veel kinderen te kunnen laten meedoen met schoolse en naschoolse activiteiten. Mensen kunnen vanaf zich nu melden bij Leergeld Nijkerk voor ondersteuning. Op de site staat onder andere een aanvraagformulier.

Vanaf nu zijn de vrijwilligers klaar om te starten met de missie: “alle kinderen mogen meedoen, want nu meedoen is straks meetellen!”, besluit bestuurslid Falco van Loon.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen