We zeggen dat we het gaan regelen

Foto: Ely Hackmann

Maar we doen het vervolgens niet!

Senioren raken er steeds meer van doordrongen dat zij over hun toekomst moeten nadenken, al is het maar omdat de zorgkosten stijgen en zij langer zelfstandig zullen wonen. Dan komt de vraag om de hoek kijken aan wie wil ik mijn materiële en immateriële zaken overdragen voor het geval ik zelf dat niet meer kan? Voor UVV Nijkerk, de PCOB (Protestants Christelijke Ouderenbond) en Sigma aanleiding om op woensdag 12 april 2017 in &Entree in Nijkerk een informatieavond onder de titel: Hoe wil ik oud worden en hoe ga ik dat zo goed mogelijk regelen? te organiseren .

Op deze avond komen zaken aan de orde als: wat kan ik vastleggen in een testament en/of levenstestament. Hoe kan ik mijn vermogen laten beheren en hoe moet ik met schenkingen omgaan. Moet ik geld opzijzetten voor mijn zorg? Wat doet een gevolmachtigde en wat houdt het mentorschap, bewindvoering en ondercuratelestelling in? Onder leiding van gespreksleider Bert de Graaf, voorzitter van de UVV Nijkerk, zal kandidaat-notaris mr. Alerta Schroten deze vragen beantwoorden.

Hermien Stouwdam, Consulent Ouderen van Sigma zegt: “Naarmate je ouder wordt, neemt de kans toe dat anderen je moeten helpen met huishoudelijk werk, verzorging en financiële zaken. Wie behartigt je belangen als je het tijdelijk of definitief zelf niet meer kunt (bijvoorbeeld door een ziekenhuisopname, fysieke beperkingen of dementie)?” Bert de Graaf vervolgt: “ Veel mensen denken dat komt wel als het zo ver is. Maar dan is het vaak al te laat. Wet- en regelgeving kunnen dan in de weg zitten, omdat er vooraf geen afspraken zijn gemaakt om de zaken goed te regelen.” En Jaap Roele, voorzitter PCOB, vult aan: ”Regel tijdig je zaken dan kun je je eigen wensen realiseren.”

De informatieavond wordt op 12 april a.s. gehouden in &Entree, Frieswijkstraat 97 in Nijkerk en begint om 19.30u met een inloop. Het officiële programma is van 20.00u tot 21.30u. Op de avond is er ruim de gelegenheid om vragen te stellen. Aanmelding is niet nodig en de toegang is gratis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen