Wethouder Nadya Aboyaakoub opent Mamacafé

Woensdagmorgen 5 april heeft wethouder Nadya Aboyaakoub in gebouw Entree (bibliotheek) het Mamacafé Nijkerk geopend.

Dat deed ze door met een moeder en kind een lint te ontwarren en door een poort van witte, blauwe en roze ballonnen te wandelen.

Het mamacafé wordt iedere twee weken op een woensdag georganiseerd. Er zijn tal van kraampjes met informatie, presentjes en een babyshoot door Marjet van Ruitenbeek fotografie. Na de openingshandeling kreeg iedereen een hapje Spakenburgs hart. Het Mamacafé is dé plek voor aanstaande moeders om andere moeders te ontmoeten en samen ervaringen uit te wisselen. Om de zoveel tijd zal tijdens het Mamacafé een thema worden behandeld met een deskundige. Het Mamacafé is mogelijk gemaakt dankzij financiële ondersteuning van de gemeente Nijkerk. Andere deelnemende partijen zijn Stichting Speel-o-theek Pinoccio, Bibliotheek Gemeente Nijkerk, Kraamzorg Yunio/Naviva, Moeders informeren moeders (MIM), Icare, Moeders onder mekoar (M.O.M.) en de Gebiedsteams Nijkerk.

bijdrage van Kees van den Heuvel Tekst en foto’s) en Marjet van Ruitenbeek (foto’s)

Iedere 2 weken open

Vanaf woensdag 5 april a.s. zal het Mamacafé Nijkerk om de week op woensdagmorgen (in de even weken) van 10.00 tot 11.30 uur geopend zijn. Er zijn geen kosten aan verbonden en er is vrije inloop.

Doel van het Mamacafé is in eerste instantie om aanstaande en “jonge” moeders bij elkaar te brengen om samen ervaringen uit te wisselen. Het is een plek om andere moeders te ontmoeten; dus je ‘moet’ even helemaal niets. Er zal altijd een kraamverzorgende aanwezig zijn om vragen te beantwoorden en informatie te verstrekken. Periodiek zal er een thema worden behandeld of is er een workshop over relevante zaken, zoals bijvoorbeeld het gebruik van draagdoeken of babymassage.

Ruilbeurs

Ook zal een kinderkleding ruilbeurs (met gesloten beurs) worden opgezet. Je brengt overbodige kleding in en kunt zelf weer wat uitzoeken.
In de afgelopen periode is hard gewerkt om in Nijkerk een Mamacafé te realiseren. Dit is mogelijk gemaakt dankzij financiële ondersteuning door de gemeente. Daarnaast is er ook inzet getoond door de organiserende partijen t.w. Stichting Speel-o-theek Pinoccio, Bibliotheek Gemeente Nijkerk, Kraamzorg Yunio/Naviva, Moeders informeren moeders (MIM), Icare, Moeders onder mekoar (M.O.M.) en de Gebiedsteams Nijkerk.

Reacties