Café “Linksaf’ in Hoevelaken gaat niet door

Foto:

Paul en Kiara van Eenennaam waren in Hoevelaken bezig van de voormalige “8 Stuyvers” een nieuw café te maken zo berichtte Nijkerk.nieuws.nl eind februari dit jaar.

De financiering hadden de toekomstig ondernemers zo goed als rond. Er diende alleen nog een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd te worden. Zij hebben besloten dit onderzoek niet plaats te laten vinden. De reden hiervoor is dat de verhuurder in de overeenkomst een artikel opgenomen heeft dat niet aan te passen of te verwijderen is. Dit artikel luidt: ‘bij herontwikkeling zal de huurder na twaalf maanden het pand verlaten zonder hiertegen in beroep te gaan of een rechtszaak aan te spannen‘.

De stelling in dit artikel is te risicodragend. In het slechtste geval blijven ze zitten met een restschuld. Hier komen ze helaas niet uit met de verhuurder. ,,We vinden het ontzettend jammer, het enthousiasme was groot, veel mensen hebben er tijd en energie in gestopt en we hadden er enorm veel zin in. Maar helaas is dit een te groot risico.”

Aan de mensen die een donatie hebben gedaan komt via onder andere deze weg het verzoek dat zij hun rekening nummer te laten weten. ,,Dan kunnen we dit terugstorten”, aldus Kiara van Eenennaam. Zij kunnen dit laten weten via [email protected]

bijdrage van: Maureen van Goethem

Reacties