Expositie in lege etalages

Foto:

Kreativiteitscentrum “de Brink” bestaat 45 jaar. Dat verdient een bijzondere expositie

Op 5 mei 1972 was de officiële geboorte. Veel Nijkerkers hebben er sinds die tijd plezierige uren doorgebracht en mooie werkstukken gemaakt. KC “de Brink” wil Nijkerk daar graag een indruk van geven. Ze kwam op de gedachte om daarmee Nijkerk op te fleuren door gebruik te maken van lege etalages in de binnenstad.

Daarom organiseert “de Brink” van 15 april tot 7 mei een pop-up expositie in lege etalages. Iedereen enthousiast, maar hoe krijg je de beschikking over lege etalages? Dat bleek niet eenvoudig te zijn. Nadat KC “de Brink” de vraag bij de Nijkerkse Uitdaging had neergelegd, kwam er in korte tijd een aanbod om de etalages te gebruiken aan de Catharinastraat en Langestraat (de oude Hema) en een pand van de WSN op der hoek Venestraat en Torenstraat. Daarna was het vlot geregeld. Dankzij de WSN (Woningstichting Nijkerk) en de familie Blankestijn, eigenaar van de panden aan de Catharinastraat en Langestraat, kon KC “de Brink” snel aan de slag.

Naast het tentoonstellen van kunstwerken van de cursisten zoals schilderijen, tekeningen, glas in lood en keramiek, worden er ook een aantal workshops verplaatst van KC “de Brink” aan de Havenstraat naar de Catharinastraat. Eén gaat over tekenen en schilderen voor kinderen en andere zijn in voorbereiding waaronder een workshop bloemschikken en kleien voor kinderen. Kinderen kunnen zich opgeven bij het hieronder genoemde internetadres. En vol = vol.
Het tijdstip van de expositie is ook niet willekeurig: naast het feit dat de oprichting in deze tijd valt, vindt op 6 en 7 mei in Nijkerk ook de atelierroute plaats. Kortom Nijkerk kunststad!

Dus

Pop-up expositie etalages in de Catharinestraat, Langestraat en hoek Torenstraat/Venestraat,  Van 15 april tot 7 mei.
Workshop tekenen en schilderen en kleien voor kinderen op zaterdagmiddag 3 mei. Informatie is te verkrijgen bij [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen