Presentatie sterrenfietsteam bij de Salentein

Het Sterrenfietsteam heeft in Nijkerk de ploeg voor 2017 gepresenteerd. Bij die ploegpresentatie werd 51 kilometer gefietst.

Het team met fietsende bekende Nederlanders maakte ook bekend bij welke toerfietstochten de deelnemers meerijden. De fietsers laten zich sponsoren voor hun inspanningen en doneren de opbrengst aan goede doelen.

Het initiatief ontstond spontaan in 2004, toen de toenmalige GTST-acteurs Bas Muijs, Chris Tates en Joep Sertons werden uitgedaagd om de Alpe d’Huez te beklimmen. De drie acteurs fietsen nog steeds mee in het team, waar onder anderen ook collega Frederik Blom, journalist Frits Barend, zanger Ben Cramer en presentatoren Sander Janson en Evelien de Bruijn deel van uitmaken.

Ook een aantal oud-topsporters als snowboardster Nicolien Sauerbreij, voetballer John Rep, hockeyster Kim Lammers en wielrenners Erik Breukink en Johan van der Velde zijn lid van het team. De grootste uitdaging is dit jaar de Stelvio Challenge in Italië, een loodzware beklimming in de Italiaanse Alpen op 30 juni.

Arjen Gerritsma was erbij

 

Reacties