Vrolijke gezichten in De Bloesemgaarde, Doornsteeg

Foto:

Vele tientallen vrolijke gezichten in De Bloesemgaarde waar wethouder Wim van Veelen de officiële handeling verrichtte voor de start van de bouw van 54 woningen door Heijmans Huizen.

Samen met twee kinderen die straks in deze spiksplinternieuwe Nijkerkse wijk komen wonen, legde hij de eerste steen en sprak hij de nieuwe bewoners toe. De Bloesemgaarde maakt deel uit van De Boomgaard, één van de drie buurten van Doornsteeg waar de komende jaren meer dan 1200 woningen gebouwd worden.

De 54 woningen waar nu aan gewerkt wordt, zijn ruim opgezet, zijn omgeven door groen en worden gekenmerkt door hun diversiteit, vertelt ontwikkelaar Jeroen van Dijken. ,,We kregen ook tijdens de eerstesteenlegging weer veel leuke reacties. Het is natuurlijk ook geen nieuwbouwwijk zoals ze vroeger gebouwd werden. Integendeel. In De Bloesemgaarde is veel aandacht besteed aan detaillering. Er gaat een prachtige groene slinger door de wijk waardoor de wijk ook gelijk sfeer krijgt.”

In De Bloesemgaarde is nog één twee-onder-eenkapwoning beschikbaar. In de vervolgfase worden er nog een keer vier twee-onder-één-kap-woningen gebouwd. Vervolgens worden er 24 huurwoningen gerealiseerd voor Woningstichting Nijkerk. ,,Voorlopig blijft Heijmans Huizen wel even in deze wijk bezig,” aldus Jeroen van Dijken. ,,En dat doen we met veel plezier want De Bloesemgaarde en heel Doornsteeg wordt echt een prachtige en vooral ook erg duurzame buurt. Een EPC van 0,0 over de hele wijk is extreem laag. Een mooi en uniek project dus om bezig mee te zijn.”

 

Dossier: Doornsteeg
'

Reacties

article
86399
Vele tientallen vrolijke gezichten in De Bloesemgaarde waar wethouder Wim van Veelen de officiële handeling
https://nijkerk.nieuws.nl/nieuws/86399/86399/
2017-04-21T16:27:00+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2017/04/21162543/2017-04-21-Bloesemgaarde-190435.jpg
Doornsteeg
Huizenpagina, Nieuws