Engels dagje op Rehobothschool

Engels was woensdagmorgen de voertaal op basisschool de Rehoboth

Leerlingen ontvingen 40 buitenlandse gasten in het Engels en ook de rondleidingen door de school werden helemaal in het Engels gegeven.

Achtergrond

Basisschool De Rehoboth werkt sinds twee jaar met The Leader in Me, de aanpak bedacht door de Amerikaan Stefan Covey. Een actieve persoonsvorming van het kind door te werken met de 7 gewoonten van Stefan Covey.

De leerlingen ontwikkelen concrete vaardigheden waarmee ze hun hele leven lang de uitdagingen aan kunnen gaan waarvoor het leven en de maatschappij hen stelt. Een zelfstandige houding wordt bevorderd, doordat alle leerlingen leiderschapsrollen hebben.

De sociale cohesie wordt versterkt doordat kinderen elkaar veel meer gaan zien om de talenten die ze hebben. Het sociale klimaat is hier goed, een goede sfeer om tot goede prestaties te komen. En de 7 gewoonten kan je op ieder moment in je leven toepassen. Deze aanpak wordt wereldwijd op zo’n 3000 scholen toegepast.

Elk jaar is er een conferentie waar, vanuit de hele wereld, mensen op af komen. Dit jaar wordt Nederland aangedaan en in het bijzonder de Rehobothschool. 40 Buitenlandse gasten werden ontvangen. Zij bezichtigen Nijkerk en in het bijzonder de school.

Arjen Gerritsma was erbij en keek ernaar (foto’s)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen