Mevrouw W.M. van de Pol-Jongste Lid in de Orde van Oranje Nassau

Foto:

Donderdagmiddag 18 mei ontving mevrouw W.M. van de Pol-Jongste (65) een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Renkema.

Mevrouw Van de Pol-Jongste is sinds 1969 als vrijwilligster actief op diverse terreinen. Zo was en is zij onder andere vrijwilligster bij het Rode Kruis, bij Vakantiekamp Amersfoort en omgeving en voor Buurtbemiddeling Nijkerk. Ook was zij bestuurslid van de EABN. Voor al dat vrijwilligerswerk werd ze Lid in de Orde van Oranje Nassau.

In haar dankwoord zei ze te weten, dat er “iets geks ging gebeuren.” Ze had een tijd geleden ook wel een brief van vertrouwen gezien, maar die had ze niet open gemaakt. Al kostte haar dat wel veel moeite, zo gaf ze toe. Ze was heel blij met de onderscheiding, te meer, omdat haar moeder er ook een had gekregen. Zij kreeg die ook voor haar werk bij het Rode Kruis. Zo moeder, zo dochter. En zei ze tot slot: “Als je het er al eens over hebt, dan zeg je, ik hoef die onderscheiding niet. Maar als je hem dan toch krijgt, is het wel heel erg leuk.”

Reacties