Nieuw scoutingclubhuis nagenoeg zelfvoorzienend

In de tweede helft van 2018 nemen de scouts hun nieuwe clubhuis in de Doornsteeg in gebruik.

Het komt naast de volkstuinen en wordt buitengewoon duurzaam.In eerste instantie komt er elektriciteit en water, maar geen gas. Deels is dat uit nood geboren, omdat de nutsvoorzieningen er op z’n vroegst pas in 2023 zullen liggen. Daarom maakt de gemeente van de nood er een deugd van: het gebouw kan als voorbeeld dienen, want het is het enige gebouw, dat de gemeente zelf in de Doornsteeg neerzet. Het wordt een voorbeeld voor in de toekomst te realiseren maatschappelijk vastgoed en het heeft een voorbeeldfunctie binnen de wijk Doornsteeg.

Om de aanvullende duurzaamheidsmaatregelen uit te voeren is 65.000 euro extra nodig. Het gebouw wordt robuust, low-tech en onderhoudsarm. Architect Bokhorst wil een markante schoorsteen, het dak doortrekken en een gevel doortrekken (als verlengde geluidswal). Dat kost 50.000 euro. Deze 115.000 euro komen boven de 484.000 euro, die in de begroting staan.

De Scouting vereniging is enthousiast over het voorliggende voorlopige ontwerp en willen graag met de plannen naar buiten treden. Scouting Nijkerk zal het aankomende jaar diverse sponsor acties organiseren om zo een deel van de afbouw en inrichting te kunnen bekostigen. Zo zal er binnenkort een grote stroopwafelactie gestart worden en kunt u nu al iedere zaterdag lege statiegeld flessen inleveren bij het huidige gebouw aan de Nautenaseweg 2. Hou de Facebook pagina van Scouting Nijkerk in de gaten voor het laatste nieuws

Dossier: Doornsteeg