Omgebracht meisje (14) uit Hoevelaken in Achterveld gevonden (video) update 1

Foto:

ACHTERVELD – vrijdagmiddag 2 juni werd het lichaam van een meisje aangetroffen in het water van een sloot aan het Emelaarsepad in Achterveld. Uit onderzoek is gebleken dat het meisje door een misdrijf om het leven is gebracht.

Politielint

Rond 17.00 uur schakelde een getuige de politie in omdat er een lichaam in het water lag. Het bleek dat het ging om het lichaam van een meisje die overleden was. Direct werd de omgeving afgezet. Specialisten van de Forensische Opsporing verrichtten sporenonderzoek. Daarbij maakten zij gebruik van speurhonden en een politiehelikopter maakte overzichtsfoto’s.

Identiteit

Na onderzoek blijkt het te gaan om een 14-jarig meisje uit Hoevelaken. Zij werd door een misdrijf om het leven gebracht. Een groot rechercheteam (Team Grootschalige Opsporing (TGO)) doet onderzoek naar wat er vrijdagmiddag 2 juni gebeurd is. In verband met sporenonderzoek heeft de Mobiele Eenheid het gebied rondom het Emelaarsepad in nacht van vrijdag op zaterdag bewaakt. Zaterdag 3 juni vond er verder sporenonderzoek plaats in de omgeving waar het meisje is gevonden.

Videobeelden van 112 Persfotografie

Uw tip

De recherche doet een dringend beroep op getuigen. Mensen die iets gezien hebben in de omgeving van het Emelaarsepad die vrijdagmiddag tussen 13.00 en 17.00 uur, wordt verzocht zich te melden bij de recherche. Ook mensen die informatie hebben die voor het onderzoek van belang kan zijn, wordt verzocht zich te melden. Dat kan via 0900-8844 of via onderstaand tipformulier. Anoniem melden kan via 0800-7000 of via M-online.

Meisje kwam uit school in De Glind

De tiener was waarschijnlijk op de fiets onderweg naar huis vanaf haar school in jeugdzorgdorp De Glind, vlakbij Barneveld. Het AD meldt: Directeur Jan Hofman van de school reageert geschokt op het nieuws. ,,We zijn er allemaal kapot van. Op deze school proberen we leerlingen sociaal en emotioneel sterker te maken. Ze veilig laten opgroeien en dan verliezen we iemand op deze manier,” zegt hij. Het meisje omschrijft hij als een hele lieve leerling. ,,Ze was een heel prettig mens.”
Tot vorig jaar zomer was jan Hofman locatieleider van Accent praktijkonderwijs

Savannah

Ondertussen gaat de zoektocht naar het vermiste meisje Savannah Dekker (14) uit Bunschoten door. De mobiele telefoon van het meisje staat sinds haar vermissing uitgeschakeld. Wel werd haar fiets is gistermiddag aangetroffen in Hoogland. Zij wordt sinds donderdag vermist. De woordvoerster van de politie zegt dat er vooralsnog niet wordt uitgegaan van een verband tussen beide zaken.

HP De Tijd meldt, dat vrijwilligers zondagochtend vanuit Bunschoten gaan zoeken naar de vermiste Savannah. Ze speuren lopend en fietsend de bermen en sloten af langs de weg tussen Bunschoten, Hoogland en Amersfoort. Een woordvoerster van de politie weet van de zoektocht, maar zegt dat de politie niet meezoekt. ,,We hebben geen aanwijzingen dat Savannah daar zou zijn.” Of er aanwijzingen zijn waar het meisje dan wel is, kan de woordvoerster niet zeggen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen