Weesfietsen krijgen tweede leven

Foto:

De weesfietsen van Nijkerk krijgen een tweede leven en de voorbereidingen van dit initiatief zijn in volle gang.

Zo worden weesfietsen verzameld en opgeslagen bij Van Oosten Tweewielers, is er al het nodige aan gereedschap verzameld dankzij Gered Gereedschap en wordt er gebrainstormd over een mooie recreatiefiets en route, speciaal voor bezoekers van Nijkerk.

Tsegay komt uit Eritrea en woont hier nog niet zo lang. In Eritrea heeft hij wat ervaring opgedaan bij een fietsenmaker en hij vond dit mooi werk. Nu is Tsegay nog bezig met het leren van de Nederlandse taal en inburgering. Naar school gaan en Nederlands leren is belangrijk maar praten met Nederlanders is dat ook. Net als begrijpen hoe mensen bij een Nederlands bedrijf met elkaar omgaan en welke regels er zijn. Daarom is Tsegay nu vast in zijn vrije tijd begonnen met helpen bij Van Oosten. Later wil hij graag aan de slag met de weesfietsen en misschien wordt hij ooit zelf fietsenmaker.

Het klikt goed tussen Tsegay en zijn collega’s. Er wordt natuurlijk had gewerkt maar ook veel gelachen met elkaar aldus Tsegay. Van Oosten vindt het leuk maar ook belangrijk om een jongeman als Tsegay, die alleen in Nederland woont, wegwijs te maken in het vak en de samenleving zodat hij veel sneller kan inburgeren en meedoen in de Nijkerk.
Voor meer informatie www.nijkerkseuitdaging.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen