“Jubeljaar in Jeruzalem”: schat aan informatie

Foto:

In het Israëlcentrum staat de hele zomer de tentoonstelling Jubeljaar in Jeruzalem.

Jeruzalem is – volgens het Israëlcentrum – de meest omstreden stad, maar ook de meest bijzondere stad ter wereld. De Bijbel schrijft er honderden keren over, en de Here Jezus is er gestorven, begraven en weer opgestaan. Ook nu nog is de stad elke dag in het nieuws.

Al ruim 2000 bezoekers bewonderden de tentoonstelling tot zover. In de nieuwe trailer en een promotiefilmpje over de tentoonstelling wordt een tipje van de sluier opgelicht en kunt u een kijkje nemen in de tentoonstelling. Bent u geïnteresseerd en enthousiast geraakt? Wees dan welkom om de tentoonstelling te bezoeken en mee te gaan op een bijzondere ontdekkingstocht door de geschiedenis van de stad.

‘Je krijgt historisch juiste informatie’, zo geeft een bezoeker aan. Deze zomer is het vijftig jaar geleden dat Jeruzalem werd herenigd in de Zesdaagse Oorlog. Op 7 juni 1967 drongen Israëlische parachutisten de Oude Stad binnen via de Leeuwenpoort en stonden binnen korte tijd oog in oog met de Klaagmuur, het Westelijke deel van de Tempelmuur, dichtbij waar vroeger het Heilige der Heiligen was in de Tempel. Deze zomer is dat moment 50 jaar geleden. Voor Jeruzalem is 2017 een jubeljaar!

‘Ik vind het heel mooi hoe het allemaal weergegeven wordt’, zo vertelt een andere bezoeker. De tentoonstelling biedt een schat aan informatie en is interactief. Door middel van tekst, filmpjes, beelden en spellen wordt duidelijk: Jeruzalem was, is en blijft de stad met een centrale rol in de Bijbel. Jeruzalem zal altijd het brandpunt van de politiek zijn. Maar ook de stad waar de Grote Koning komen zal, om er te wonen, in de tijd van het komende Koninkrijk Gods op aarde. Bekijk de tentoonstelling over het heden, het verleden én de toekomst van de meest bijzondere stad ter wereld.

Praktische informatie

Openingstijden: Dagelijks geopend (behalve op zondag) van 10.00 tot 16.00 uur, tot 31 augustus.
Toegang is gratis, incl. koffie of thee. Bezoekers krijgen gratis de glossy Jeruzalem ter waarde van € 7,50 cadeau.
Israëlcentrum is gevestigd aan de Patroonstraat 1

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen