17 juni: Nijkerk bruist (video’s en foto’s)

Wethouder Nadya Aboyaakoub-akkouh schreef op Facebook: Wat was er weer veel te beleven vandaag in Nijker

Nijkerk bruist!

Veel lees- en kijkplezier met ons verslag van zaterdag 17, gemaakt door Kees van den Heuvel, Arjen Gerritsma, Joeri Hackmann, Henk Karelsen. We hebben niet alleen zes video’s voor u klaar staan, maar in de fotoserie ook meer dan 100 foto’s.

Burgemeester opent volkstuinencomplex

Het complex is 1,2 hectare groot. De veertigjarige vereniging heeft daarmee, naast Steenbeek en de Barneveldseweg, drie volkstuincomplexen in Nijkerk. De omgeving is aangekleed door leerlingen van het Groenhorstcollege. Tijdens de speciale open dag waren ook kramen aanwezig van de IVN en Gered Gereedschap.

Eerste stadsgolf

De Rotary verblijdde Nijkerk met een nieuw evenement, gekoppeld aan een goed doel: door de stad heen een partijtje golfen en daarmee het kinderzwerfboek financieel ondersteunen, Er waren vijftien holes uitgezet, bijvoorbeeld op het dak van de Pol, maar ook op het Verlaat en het Van reenenpark. het was gezellig, maar er werd wel om de punten geknokt.

Dertigste truckfestijn

De chauffeurs waren opgeroepen om hun vrachtwagen voor dit extra feestelijk toeterfestijn nog fraaier te maken door hun vrachtwagen zo mooi mogelijk op te tuigen. Ze konden er een BBQ voor 20 personen mee winnen. Het was te zien.

Sportmarathon

Met twee extra teams was de sportmarathon groter dan ooit. Ongeveer 500 sportievelingen streden 24 uur om de grote beker. Die ging nipt naar De Onbenullen. Die waren toch niet zo onbenullig, of ze lieten Hairwizzard met 2 punten achter zich. Bouwbedrijf J. van Dijk, vorig jaar winnaar, kwam er dit jaar niet aan te pas. Ze werden zevende, maar aldus Kimberly Deumer: “Het was beregezellig en op naar het volgend jaar.”

Beachhockey

“Beach me up”, zo noemt Hockeyclub Nijkerk het beachhockeytoernooi, dat de vereniging voor de tweede keer op het Plein organiseerde. Het is voor jong tot oud. Dit jaar was er ook een speciaal team van Sneeuwitje en de zeven dwergen. De spelers droegen allemaal een puntmuts en de leidster was niemand minder dan Sneeuwitje in hoogsteigen persoon.

Corlaer Cycling haalt 16.000 euro op voor Villa Pardoes

Vol emoties is de groep van Corlaer Cycling binnen gehaald. Ze reden in een aantal etappes vanuit Frankrijk naar Nijkerk ten behoeve van het goede doel.

De leerlingen waren Esmee Krijkamp, Pepijn Blokzijl, Patrick Meernik, Nikki de Graaf, Femke Broersma, Twan van de Bunt, Cas Onland, Thomas van Dijk, Lincy van Middendorp, Tigo Renes en Sterre Blok. Ze werden begeleid door een groep leraren onder leiding van Bas van de Pol. In de laatste etappe reden de leerlingen van het Corlaer College van Hilvarenbeek naar Nijkerk, daarbij begeleid door een grote groep wielrenners van VOEK. Na het binnenhalen van de jongelui werden ze eerst hartstochtelijk geknuffeld en daarna mochten ze op het podium klimmen om de cheque openbaar te maken. Heel gemakkelijk is de reis niet geweest. Femke sloot zich later aan bij de groep, omdat ze eerder geblesseerd raakte. En een ander is gevallen vanwege een stoeprand. Sterre vond het een hele prestatie dat ze de bergen over gekomen is.

Maar er was meer deze zaterdag. In de Fontein en in de Sint Jozefkerk werd klassieke muziek gemaakt. In Hoevelaken werd door de Lions een Franse markt georganiseerd. In Nijkerk waren winkeliers extra actief in verband met Vaderdag. Zo kon je bij Blokker lekkere hapjes proeven.

Bij Wal-Vis (achter de voormalige Jumbo) werd traditiegetrouw verse paling op ambachtelijke manier gerookt. Eigenaar en visspecialist Walter van de Groep ging de paling zelf roken. Hij legt uit hoe paling gerookt wordt. ,,Je rookt de paling op hoge temperatuur op zo’n 70 graden. De vissen krijgen dan een gouden kleur en het vlees wordt gaar en zacht.’ Dat gebeurde in een speciale rookoven. Ook de echte haringliefhebbers konden terecht bij Wal-Vis, want de ‘Hollandse Nieuwe’ ligt weer in de schappen.

Er gebeurde nog meer

Wethouder opent nieuw zwembad

Door met een schaar een rood lint door te knippen heeft wethouder Marly Klein het nieuwe multifunctionele overdekte zwembad op DroomPark Bad Hulckesteijn geopend. Dat deed ze samen met directeur Andries Bruil die vol lof was over de medewerking van de gemeente Nijkerk. Eigenaren van de recreatiewoningen en gasten op het recreatiepark kunnen gebruik gaan maken van de nieuwe accommodatie met zwembad, fitness en wellnessfaciliteiten. De wethouder zei echt een vakantiegevoel te hebben toen ze de zwembad binnentrad. Ze raadde alle aanwezigen aan om toeristisch Nijkerk te gaan verkennen, waaronder de binnenstad en het mooie polderlandschap. De opening van het zwembad vond plaats tijdens de open dagen op Bad Hulckesteijn. Ook de oude eigenaren, de familie Burgwal, waren hierbij aanwezig.

Schemerrit van jubilerende motorclub Stimon sluit de dag af

Motorclub Stimon viert dit jaar het twintigjarig bestaan en bovendien is voorzitter Henk Karelsen dit jaar veertig jaar bestuurlijk actief in het motorwereldje. Alle aanleiding dus voor extra activiteiten om dit te vieren. Daarom werd zaterdag 17 juni een avondrit georganiseerd. De groep vertrok vanaf een snikheet Plein in Nijkerk.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen