Politiek achter ondernemers

Worden de rechten van de ondernemers in de Talmastraat nu wel of niet geschonden door de bijgestelde plannen voor Nijkerkerveen fase 1. In het Politiek Café van omroep Nijkerk lijkt de raad achter de ondernemers te blijven staan.

Wethouder Windhouwer had eerder bij hoog en bij laag beweerd, dat in de eerste opzet van de plannen aan die rechten niets zou worden veranderd, maar de Raad van State oordeelde dat die voorstelling van zaken niet klopte. Het plan werd daarom vernietigd.
Aart Klompenhouwer (Lokaal Belang) gaat ervan uit, dat de rechten van de ondernemers gerespecteerd blijven.
Jan Duijnhouwer (PRO21) had vanaf het begin al bedenkingen tegen het plan (bouwen van woningen) en vindt, het nieuwe plan vooral eerlijk voor alle betrokkenen moet zijn
Voor Joop van Ruler (CDA) blijft de kern van de zaak, dat de rechten van de ondernemers geborgd moeten blijven.
Patricia van Loozen ( PPP) vraagt zich af of je met zoveel meters beschikbare bouwgrond exact daar woningbouw moet willen realiseren. 
Op de radio klonk het zo:
Aanleiding voor het gesprek was de brief die de ondernemers hebben gestuurd aan de Raad, met een verzoek om een andere handelswijze in te zetten, die meer recht doet aan de belangen van de ondernemers. De ondernemers voelen zich nu gesteund door deze uitspraken en hopen dat de Raad zijn invloed wil aanwenden om een einde te maken aan de aanhoudende strijd met de gemeente om de invulling van hun naaste, en nu ook eigen, woon- en werkomgeving.
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen