Hondentaal op Daltonschool Corlaer

Een hond in de klas, dat komt niet elke dag voor. Op Daltonschool Corlaer gebeurt dat wel met enig regelmaat. Ze leren er met honden om te gaan. School en “WRAF” willen zo het aantal “bijtincidenten” terug brengen.

De meeste mensen houden een hond als maatje en als knuffel. Hoewel honden een grote betekenis voor de mens hebben, gaat er ook wel eens iets mis. In Nederland worden er jaarlijks 150 000 mensen gebeten door een hond. 65% van deze bijtincidenten vinden in huis plaats en 70% is te wijten aan te weinig kennis over hoe een hond in elkaar zit en volgens welke regels hij zich gedraagt. Als hier dan een kind in het spel is, kunnen de gevolgen enorm zijn. Nog afgezien van alle lichamelijke schade, zullen deze kinderen de rest van hun leven bang blijven voor honden (met alle gevolgen van dien). In een maatschappij waar iedereen bijna dagelijks met honden te maken heeft, is dit een zeer onwenselijke situatie.
Om deze problemen te voorkomen, wil WRAF kinderen leren hoe ze met een hond om moeten gaan. Dit doen Famke van Buren of Mandy van Gelder  in de vorm van voorlichting op lagere scholen. 
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen