Koninklijke onderscheiding voor Willem Boog

Foto: Kees van den Heuvel

Willem Harold Boog is zaterdag 1 juli gelauwerd met een Koninklijke onderscheiding. Hij mag zich Ridder in de Orde van Oranje Nassau noemen.

 

Burgemeester Gerard Renkema spelde hem de versierselen op tijdens een orgelconcert in de Oosterkerk te Zeist.

Aanvankelijk dacht Boog dat de burgemeester aanwezig was om zijn nieuwste cd in ontvangst te nemen. In plaats daarvan had Renkema een ander cadeautje voor Boog. Organist Boog geldt als een belangrijke vertegenwoordiger van de Hollandse Koraalkunst in de stijl van zijn voorbeeld Hendrik Willem Zwart, tevens zijn leermeester. Al meer dan 25 jaar begeleidt de 53-jarige Boog de zang in de diensten in de Oosterkerk in Zeist. Vanaf 1979 geeft hij orgelconcerten, niet alleen in Nederland maar ook in het buitenland. Hij heeft een lespraktijk aan huis voor orgel, piano, klavecimbel, zang en solfège. Inmiddels is hij ook actief in Nijkerk: sinds 2008 is hij eenmaal per maand begeleider van de avonddiensten in de Kandelaarkerk.

Renkema: “U ben een vooraanstaand musicus binnen uw vakgebied, de kerkorgelmuziek. U staat bekend als enorm bevlogen en getalenteerd. U bent kerk- en concert-organist, koordirigent, concertorganisator, begeleider, arrangeur en componist, maar u staat ook bekend als een vakkundig, betrouwbare en loyale collega.”

Niet alleen Renkema was uit Nijkerk in Zeist vertegenwoordigd. Tenor Falco van Loon en het Bach Consort Nijkerk gaven act de presence. Zakenman Gerard van den Tweel nam de eerste Koraalbundel van Boog in ontvangst. Die komt te liggen bij het Johannes-orgel in restaurant Mariënhof.

Tekst en foto’s: Kees van den Heuvel

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen