Zonnepanelen op dak van Smink Hoevelaken

Foto: Aalt Guliker

Zaterdagmorgen 8 juli 2017 was het zover: de feestelijke ingebruikname van de 276 zonnepanelen op het dak van Smink Hoevelaken Vastgoed.

Na de informatieavond 12 april in De Stuw stroomden de aanvragen voor panelen binnen en werd het eerste dak voor Hoevelakers mogelijk. Nu wordt op het enorme dak van Smink duurzame energie opgewekt voor 21 huishoudens. Wethouder Marly Klein drukte samen met de dakeigenaren Astrid en Frans Smink op de knop waardoor de productie voor alle aanwezige zichtbaar werd.

Uw zonnepanelen op het dak van een ander!

Energie opwekken via zonnepanelen is hot! Maar niet voor iedereen mogelijk. Soms is je dak niet geschikt, of je wilt liever geen panelen op je dak, of je huurt. Maar nú is het wel voor iedereen mogelijk, ook in Hoevelaken. Zon op Nijkerk is een burgerinitiatief.  Zij zetten zich vrijwillig in voor een betere wereld. Door via een coöperatievorm  zonne-energie te produceren voor inwoners op het dak van grote gebouwen. Niet commercieel: lokaal en duurzaam! Iedereen kan meedoen, al vanaf één paneel.  Zon op Nijkerk heeft inmiddels twee daken in productie en alweer drie nieuwe daken in voorbereiding. Ook voor Hoevelaken zijn ze alweer druk bezig met inschrijvingen voor weer ruim 200 panelen op de andere helft van het dak van Smink. Inschrijven kan nog!  Ze vinden het geweldig dat Smink zijn dak hiervoor beschikbaar stelt en hopen dat dit aanstekelijk werkt voor bedrijven in Hoevelaken!

Nijkerk barst van energie!

Hoevelakers  kunnen zich nog  melden als deelnemer én als dakeigenaar via www.zonopnijkerk.nl

Foto’s afkomstig van Aalt Guliker www.nijkerkerveen.org

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen