Container met hulpgoederen naar Syrie

Foto: Arjen Gerritsma

Stichting Hand in Hand voor Syrie heeft donderdag 13 juli een container met voedselpakketten en hulpgoederen geladen voor de noodlijdende burgerbevolking in Syrie.

De container werd geladen bij het pand van de voormalige Jumbo aan de Torenstraat en diverse vrijwilligers staken daarbij de handen uit de mouwen. De container kan bekostigd worden vanuit de opbrengsten van een benefietconcert en een huis-aan-huis collecte.

Vanuit het hele land ontvangt Guryas Zaghtit, oprichter van de stichting, hulpgoederen en houdbaar voedsel.
De goederen worden in het pand aan de Torenstraat, waar ook de voedselbank haar onderkomen heeft, verzameld en door vrijwilligers gesorteerd. De goederen zijn zeer divers, omdat er in Syrie schrijnende tekorten zijn op allerlei gebied. Zo worden er kleding, speelgoed, medische hulpmiddelen, huisraad, schoolmaterialen en houdbaar voedsel ingepakt.

 

Het grootste probleem bij het versturen van de hulpgoederen zijn echter de financiën. Daarom is er in mei een benefietconcert voor de stichting georganiseerd en werd er een huis-aan-huis collecte gehouden. Van de opbrengsten van beide activiteiten, kon weer een container bekostigd worden.
De stichting is altijd op zoek naar donateurs die de stichting willen steunen met een regelmatige bijdrage. Ook vrijwilligers die iets voor de stichting kunnen en willen doen zijn van harte welkom!

Voor meer informatie kan men de website bezoeken: www.stichtingsyrie.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen