Dorpsdag Hoevelaken zet puntjes op de i

Foto: Dorpsdag Hoevelaken

Het feest waar iedere Hoevelaker naar uitkijkt aan het einde van de vakantie, de Dorpsdag, vindt dit jaar plaats op zaterdag 19 augustus.

Naarmate de Dorpsdag dichterbij komt is de organisatie druk bezig om de laatste zaken te regelen en de puntjes op de i te zetten. Het thema op de 32ste Dorpsdag is ‘Hoevelaken goes Hollywood’. De zomermarkt zal niet ontbreken en er is kindervermaak voor de kleintjes. Ook aan de inwendige mens is gedacht: Op het manifestatieveld zijn hapjes en drankjes verkrijgbaar.

DORPSLOOP

Bij de dorpsloop kunnen deelnemers kiezen uit drie afstanden: 1, 5 en 10 kilometer. Dit jaar met een nieuw parcours door en langs Hoevelaken, met zowel de start als finish op het Manifestatieveld. De dorpsloop start om 10:00 uur met de 5 en 10 km loop. De 1 km loop start direct daarna. Een extra prijs is er te winnen voor de deelnemer aan de 1 km loop met de origineelste outfit in het thema van de Dorpsdag. Ook dit jaar zal de dorpsloop voor de 5 en 10 kilometer digitaal worden geregistreerd via MyLaps. Inschrijven mogelijk via: [email protected].

KINDERPROGRAMMA

Tevens is er dit jaar genoeg actie voor basisschoolkinderen. Al jaren wordt gevraagd of de kinderen gebruik mogen maken van de bootcamp-attracties en dit jaar mag het uitgeprobeerd worden. Er is geen toezicht bij elke attractie dus worden ouders verzocht hun eigen kinderen te begeleiden. Het spelen op de attracties is voor eigen risico.

BOOTCAMP

Heldhaftige teams van jong tot oud gaan met elkaar het sportieve gevecht aan in deze zeskamp. Met alleen spierbundels redden ze het niet, want er wordt ook een fors beroep gedaan op samenwerking en uithoudingsvermogen. Een waterglijbaan, wervelwind, afmat-stormbaan plus een aantal nieuwe, maar ook vertrouwde onderdelen zullen weer het nodige ‘bloed, zweet en tranen’ vergen om de overwinning binnen te slepen. Dit jaar is er een quiz in het thema toegevoegd om ook het brein aan het werk te zetten!

De Bootcamp inschrijvingen zijn gesloten. Het maximaal aantal deelnemende teams voor de Hollywood bootcamp is bereikt.

MUZIEK

Dit jaar is er in samenwerking met ID-DJ weer een verrassend muziekprogramma samengesteld. De live aftrap zal om 17.30 uur zijn van wederom een MYSTERY GUEST. Om 18.30 uur gaat ID-DJ Patrick de Dorpsdagbezoekers vermaken met muzikale mixen, waarna om 19.30 de hoofdact ‘Daredevils’ het podium gaan betreden. Vanaf 21.30 uur tot 23.00 uur zal ID-DJ Patrick de muzikale regie weer overnemen.

BINGO

Zoals ieder jaar vindt er in ‘de Stoutenborgh’ een bingoavond plaats voor de senioren van Hoevelaken. De avond begint om 20.00 uur en de deelnemers worden ruim voorzien van lekkere drankjes en hapjes. Er zijn weer mooie prijzen te winnen, die door de plaatselijke middenstanders ter beschikking zijn gesteld.

OPROEP

De organisatie kan nog steeds dringend nieuwe mensen gebruiken die zich willen inzetten voor het jaarlijkse feest. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met het bestuur van de Dorpsdag via [email protected]. Meer informatie over de Dorpsdag is te vinden op www.dorpsdag-hoevelaken.nl.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen