Hoevelaken ontevreden over groenonderhoud

Foto: Gemeente Nijkerk

Stef Nagel zette kort geleden een bericht op Facebook, waarin hij het verschil liet zien in groenonderhoud in centrum Nijkerk ten opzichte van openbaar groen in Hoevelaken.

In Hoevelaken is dat slechter dan in Nijkerk, willen de foto’s aantonen. Dat leverde binnen een paar uur een stroom aan reacties op. De meeste reacties vinden, dat Hoevelaken en wat groenonderhoud schandelijk bij ligt en dat het in Nijkerk allemaal beter geregeld is. Oud zeer komt boven: “Wij zijn al vanaf het begin een stiefkindje!! Nijkrk gaat altijd vóór. Let maar op in de krant als er hier wat te doen is en in nijkerk. Nijkerk staat dan met 6 fotos en hoevelaken als je geluk hebt met één.”

Er wordt voorgesteld een petitie op te stellen, of om een Hoevelakens raadslid vragen in de raad te laten stellen.

De opsteller van het bericht, Stef Nagel:”Tjonge, ik had niet verwacht dat dit onderwerp zo leeft bij mijn dorpsgenoten en het dus niet alleen aan mij ligt!” Een raadslid heeft hem inmiddels benaderd en zal verderop in augustus contact met Nagel opnemen.”

Reacties

Na de publicatie van dit bericht werd op Facebook ook door inwoners van Nijkerk gemopperd: “Nou, niet alleen Hoevelaken hoor, ik ben ook zeer ontevreden!”

Overigens opperden inwoners in januari 2014 het idee, dat burgers zelf het groen gingen onderhouden. Dat was één van de mogelijkheden, om te kunnen bezuinigen. De gemeente liet de burgerideëen onderzoeken en daar kwam ook het groen onderhoud ter sprake. Dat gebeurde al,

Standpunt gemeente

Onderhoud
De gemeente heeft als taak de groenvoorzieningen duurzaam in stand te houden. Dat doet ze door periodiek de kwaliteit van het groen en het uitgevoerde onderhoud te beoordelen. Deze beoordeling wordt uitgevoerd op basis van de vastgestelde kwaliteitsbeelden ten aanzien van inrichting en beheer. Zo is voor woongebieden het niveau ‘basis’ omschreven en voor Centrumgebieden een ‘hoog’ onderhoudsniveau gewenst.

Groenonderhoud

Meer doen in uw leefomgeving
Heeft u, wellicht met de buren, een idee om de openbare ruimte in de buurt te verbeteren? Misschien zet u zich al in of heeft u een leuk idee, maar weet u niet goed hoe u moet beginnen. Denk aan het inrichten en onderhouden van een groenstrook of plantsoen, of het opzetten van een actie om zwerfafval op te ruimten. Deze, en vergelijkbare initiatieven ondersteunen en stimuleren wij graag.
Wij willen zoveel mogelijk aansluiten bij uw wensen en ideeën en horen graag welke kansen u ziet voor participatie in de openbare ruimte. Wilt u meer weten over groenvoorziening in de gemeente Nijkerk? Kijk dan op de pagina Groenvoorziening.
Zoals gezegd, de gemeente Nijkerk ondersteunt initiatieven om de leefomgeving te verbeteren. Heeft u daar vragen over? Dan kunt u terecht bij Ronald van ’t Hazeveld of Bertil Melissen via het telefoonnummer 14 033 of via mail [email protected]. Heeft u vragen over het dagelijks onderhoud? Dan kunt u contact opnemen met telefoonnummer 14 033 of via e-mail, [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen