Is 5e Corlaer filmfestival het laatste?

Vijf jaar geleden begon het bescheiden aan het ‘t Jaagpad in park de Bogen bij de Arena.

Elk jaar werd het drukker en nu ook weer was de opkomst prima: de grootste tot nu toe, 750 tot 800 personen. De jongste bezoeker was 5 weken en de oudste was de oudste wijkbewoners van 84 jaar. Zelfs kinderen, die uit de wijk verhuist zijn, willen het als nog meemaken. En dat mag.

Er was voldoende (100% gesponsord) snoep en drinken voor iedereen, voor en na de film: koffie thee met gebak, chips en drank voor de kids, daarna eenbroodje hotdog en als laatste ijsje.

Voor de film begon te draaien, werd er eerst nog een spelletje gespeeld, petje op, petje af. De 5 winnaars hebben een leuke bioscoopbon in ontvangst mogen nemen.

Frans Kas had het geschreven als cadeau aan de organisatie van het Corlaer Filmfestival 2013 – 2017 had Frans Kas een nummer gemaakt op melodie van Guus Meeuwis genaamd “Hier ben ik thuis”. Hij kwam het ook zingen.

 

Volgend jaar weer?

Die vraag is niet met een zeker ja te beantwoorden. De organisatoren van het eerste uur stoppen er mee.

 

Ze houden het voor gezien en zijn op zoek naar opvolgers. Wie volgend jaar deze traditie wilt voortzetten, wordt verzocht zich te melden. Het zou toch jammer zijn, wanneer aan dit festival een einde komt. Naar verluid hebben zich intussen al wel wat mensen gemeld, die het festival volgend jaar willen organiseren.

In de fotoserie een impressie van het festival

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen