Taalsteunpunt weer in Rehobothschool (video)

Foto:

Wethouder Nadya Aboyaakoub was woensdagmorgen 6 september aanwezig bij het TaalSteunPunt op de Rehobothschool.

Daar werd met taart aandacht gegeven aan het werken met een nieuwe methode “Taal voor thuis”. Tegelijk kwam zo ook de Week van Alfabetisering” extra voor het voetlicht.

De wethouder gaf een compliment aan de mensen die de moed bijeen hadden gesprokkeld om zich aan te melden voor het TaalSteunPunt. ‘Ik ben er trots op dat jullie hier zitten. De Nederlandse taal spreken is heel belangrijk. Jullie willen echt iets van jullie leven maken en een stapje omhoog,’ zo omschreef de wethouder de ambities van de aanwezige vrouwen.

Ze moedigde de aanwezigen aan om meer contact te maken met de buren, door bij hen op de koffie te gaan en bijvoorbeeld een cake aan te bieden. Zo kan een gesprek met de buurvrouw helpen om iets te doen aan taalachterstand en het netwerk te vergroten. Eén van de aanwezige vrouwen (uit Thailand) had contact met de buren door wel eens een loempia aan te bieden.

Het TaalSteunPunt heeft als doel de laaggeletterdheid aan te pakken. Directeur Ineke Boonstra: ‘Het gezamenlijke doel van het TaalSteunPunt is om op een zorgvuldige manier volwassenen educatie te geven op een informele manier. Het mooie van een TaalSteunPunt op school is dat het heel laagdrempelig werkt.’

Een probleem is nog een beetje het lesmateriaal dat niet altijd in voldoende mate beschikbaar is en het aantal vrijwilligers dat omhoog kan. Volgende week vrijdag 15 september is er een open dag bij Entree (bibliotheek) waarbij het TaalSteunPunt zich meer in de picture zal proberen te brengen.

De samenwerking met het TIPcollege is niet van de grond gekomen. Daarom is het Taalsteunpunt terug gekeerd naar de Rehobothschool.

bijdrage van Kees van den Heuvel

Ely Hackmann sprak met de wethouder onder andere over de vraag: moedertaal of Nederlands, wat is belangrijker?

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen