Gedeputeerde Staten enthousiast over ontwikkeling in Nijkerk

Foto: Matthias van Bloemendaal

 

Het is al weer even geleden, maar 5 september jl. kwam het college van Gedeputeerde Staten van Gelderland op bezoek bij het Nijkerkse college van B&W.

Bij de stadswandeling langs reeds gerealiseerde projecten, zoals de herinrichting van de Frieswijkstraat, het Baken en het Molenplein gaven de provinciale collegeleden aan onder de indruk te zijn van de kwaliteit die deze projecten uitstralen. Dat past ook prima bij hun criteria om te participeren in dergelijke opgaven.

Positieve reacties

Zowel de gerealiseerde gebouwen als de inrichting van de openbare ruimte kregen zeer positieve reacties. Tijdens het bezoek zijn gerealiseerde én nieuwe projecten besproken. Zo is de stand van zaken rond plannen voor het Kerkplein en de Havenkom nader toegelicht.

De gemeente en de provincie werken veel samen op het gebied van ruimtelijke projecten. Het provinciale subsidieprogramma, Steengoed Benutten, kan worden ingezet door gemeenten als ze kennis of financiële middelen nodig hebben bij het zoeken naar kansen en mogelijkheden voor leegstaande gebouwen en herontwikkelingsgebieden.

Na afloop van de wandeling werd gezamenlijk de mooiste toren van Nederland beklommen. Wethouder Wim van Veelen (o.a. Omgevingswet en wonen): “We zien dat Gelderland en Nijkerk hetzelfde denken over de manier waarop de bouwopgave,, zoals deze nu wordt uitgewerkt met regio FoodValley en met regio Amersfoort, opgepakt moet worden. Met kwaliteit, monitoring en samenwerking als sleutelwoorden. Zo zijn wij onderling al bezig, zo gaan wij dus verder.”

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen