Burgemeesters Amersfoort en Nijkerk openen het Geertje Arendspad

Foto:

Zaterdag 30 september wordt op een feestelijke wijze een nieuw wandelpad in gebruik genomen: het Geertje Arendspad.

Dit nieuwe wandelpad verbindt Nijkerk met Amersfoort, en haakt aan bij het Gelukkigerwijspad, een initiatief van Wilco Kruijswijk.

De opening is in Museum Nijkerk (Venestraat 16) en start om 10.00 uur. Burgemeester Bolsius van Amersfoort en burgemeester Renkema van Nijkerk openen het nieuwe pad. De Nijkerkse stadsdichter Bert Jurling heeft een prachtig gedicht geschreven dat hij tijdens de opening voordraagt. Na het officiële deel maakt men een wandeling van ongeveer een uur (einde 12.30 uur). Deelname is gratis, opgave via de bovengenoemde website. De organisatie hoopt op veel wandelaars!

Over het Geertje Arendspad

Het startpunt van het Geertje Arendspad is Museum Nijkerk, het eindpunt wordt gevormd door de Onze Lieve Vrouwentoren in Amersfoort, een route van in totaal 18 kilometer.
In de winter van 1444 verlaat Geertje Arends Nijkerk en gaat op weg naar Amersfoort om in te treden in het Sint Agnietenklooster. Daar vindt zij haar nieuwe thuis. Op het Geertje Arendspad wordt met alle zintuigen het ‘thuisgevoel’ onderzocht: van de geur en smaak van thuis tot het ideale huis, van het Japanse Kintsugi tot gastvrijheid. De overdenkingen in het routeboekje stimuleren om te ervaren waar en wanneer jij je thuis voelt. En om dat gevoel te delen met anderen. Deelnemers worden uitgenodigd een ansicht te schrijven en die te sturen aan iemand die je niet kent, en die je ook toewenst zich thuis te voelen. Het routeboekje inclusief een prachtige set ansichtkaarten is in de maand september met korting te koop (€ 5,– i.p.v. € 7,50, zie webwinkel).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen