Blitse heteluchtoven

Foto:

De initiatiefneemsters van het Blits Xtra programma kregen onlangs van Lions Club Hoevelaken een heteluchtoven.

Daarmee rondden de Lions hun activiteiten af voor de ondersteuning van het project voor jongeren, waar Leonie Matszat en Miranda Rutten in 2014 mee zijn begonnen. Met deze oven krijgen de dames meer armslag voor het begeleiden van de jongeren die aan het Blits Xtra programma deelnemen.

Het Blits Xtra project is een vrije tijds club voor kinderen die moeite hebben met het maken van contact met anderen. Dit kan komen door bij voorbeeld pesten of een autisme spectrum stoornis. Ook kan een lichamelijke beperking een rol spelen. Voor Matszat en Rutten maakt het niet uit waar de uitdagingen liggen, bij Blits Xtra gaat het om plezier en jezelf zijn. De activiteiten richten zich niet alleen op vrijetijdsbesteding, maar ook op het ontwikkelen van vaardigheden die de kinderen naar de toekomst kunnen helpen.

De club is op donderdagavond in het jongerencentrum Blits waar zo’n 10 tot 15 jongeren aan deelnemen in de leeftijd van 10 – 20 jaar.

Samen met de kinderen wordt een activiteitenprogramma opgezet. Daarin ontstaan leuke ideeën, die prima uit te voeren zijn, zoals spelletjesavond met gezelschapsspelen, koken en bakken, knutselen, schilderen, kleien, tekenen, sierraden maken, bingo spelen, lootjes trekken en sinterklaas vieren. De nieuwe oven komt daar dus uitstekend bij van pas!

Het geld is bijeengebracht met inkomsten uit het Asperges Festival 2017 en verdubbeld via het Lions Quest programma ter ondersteuning van de ontwikkeling van jongeren, De activiteiten van Lions Club Hoevelaken zijn het afgelopen jaar gericht op fondswerving voor het doel van de inmiddels 100 jarige Lions vrijwilligersorganisatie: Ondersteuning van de activiteiten van Stichting “Het Vergeten Kind”. En lokaal is daar dus op ingespeeld door ook de Blits Xtra activiteiten te ondersteunen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen