Alweer een zwerfboekstation erbij

Een jaar geleden werd het eerst zwerfboekstation geopend. Vandaag ging er weer een open: bij de Oranje Nassauschool.

Zo vlak voor het begin van de Kinderboekenweek was een mooi moment om de kast in gebruik te nemen. De kast, gemaakt door Simon Boaz en geschilderd door Bert Heimgartner, was gesponsord door de Innerwheel. Voor de stickers op de kast heeft het Corlaer College gezorgd. Zo is er met heel veel gezamenlijke inspanning weer een nieuw Kinderzwerfboekstation bij gekomen in Nijkerk!

Kinderzwerfboek regio Nijkerk

Ervaringen

De Kinderzwerfboekstations die er nu al staan in onze gemeente (bij De Hoeve in Hoevelaken, bij de Van Rootselaarschool in Nijkerkerveen, bij de Emmaschool en bij het Baken in Nijkerk, bij winkelcentrum Paasbos en op het gemeentehuis) worden veel gebruikt. Regelmatig is het nodig dat er nieuwe boeken in de kasten komen. De ambassadeurs van de Kinderzwerfboekstations doen daar hun best voor, maar natuurlijk is het ook fijn als mensen thuis misschien nog boeken hebben staan die uit ’zwerven’ mogen, dat ze die bij een van de zwerfboekstations brengen.

Woensdag 4 oktober, als ook de kinderboekenweek start, is het Nationale Kinderzwerfboekdag: een mooi moment om wat boeken op reis te sturen.
In de Kinderzwerfboekstations liggen stickers die op de boeken kunnen worden geplakt, zodat duidelijk is dat het boek gepakt mag worden. Met die sticker kan het boek ook aangemeld worden op de website van kinderzwerfboek.nl, zodat het gevolgd kan worden op zijn reis.

Nieuwe stations

Er komen nog nieuwe Kinderzwerfboekstations in de regio Nijkerk. Er zijn al enkele locaties die zich daarvoor hebben aangemeld, zoals een winkelcentrum en een sportcentrum. Hou Facebook en nijkerk.nieuws.nl in de gaten om te weten wanneer en waar ze in gebruik genomen worden!

Onlangs nog doneerde de Rotary (na een partijtje stadsgolf) 2500 euro voor de instandhouding van de zwerfboekstations

Meer foto’s van Peter van Est in de fotoserie

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen