Hovenier Satter helpt weer

Foto:

Hovenier Helpt is een initiatief van Tuinkeur om iedereen de kans te geven een hulpbehoevende te verrassen door aanpak van de groene omgeving met behulp van een hovenier.

Mevrouw Kwint – van Thuiszorg de Gezusters uit Hoevelaken – heeft de heer en mevrouw Palstra opgegeven voor de landelijke actie Hovenier Helpt. Satter Hoveniersbedrijf heeft dit initiatief ondersteunt en zich een dag ingezet om hun tuin weer op te knappen.

Meneer is 79 en heeft nog maar heel kort te leven. Zijn bed staat in de huiskamer en hij kijkt alleen uit naar de voortuin. Dat was de situatie vorige week, intussen is de heer Palstra overleden.

Mevrouw Palstra is 76 en de tuin is haar lust en haar leven. Ze kan sinds een aantal jaren zelf niet veel meer, omdat ze twee verbrijzelde schouders heeft en ook nog amper kan bukken dus in de tuin werken gaat absoluut niet meer. Mevrouw krijgt wel eens hulp met het onkruid maar dan zijn het mensen die niet weten wat onkruid is en wat juist moet blijven staan. Dat maakt haar verdrietig, want ze verzameld allemaal zeldzame planten. Het zou zo fijn zijn als deze fantastisch lieve mensen geholpen zouden worden.

Mevrouw heeft op Koningsdag een lintje gekregen, omdat ze vrijwilligerswerk heeft gedaan dus het zou prachtig zijn als iemand nu zoiets voor haar zou willen doen.”

Jeroen Satter, namens Satter Hoveniersbedrijf, vertelt: ‘Toen wij werden benaderd voor dit project, hebben we niet lang na hoeven denken. Het is mooi om je als team en onze passie voor groen in te zetten voor hulpbehoevende mensen. Wij stellen graag ons vakmanschap beschikbaar voor dit initiatief!’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen