Borstkanker, verder leven na de ervaring

Bep de Vries (links) en Noortje Traa
Bep de Vries (links) en Noortje Traa
Foto:

Een op de zeven vrouwen krijgt borstkanker. Een angstige hoeveelheid, zeker omdat iedereen wel zeven vrouwen om zich heen kent. Oktober is de maand waarin stilgestaan wordt bij de effecten van borstkanker op vaak nog jonge mensen.

Een veel gehoorde vraag is: Hoe verder na een borstoperatie? Theo Zuurman sprak hierover met Noortje Traa en Bep de Vries van Body Comfort Hoevelaken.

Body Comfort is tot nu toe de eerste en enige erkende lingeriespeciaalzaak voor oa borstprothesen en de bijkomende specialistische aanmetingen in de gemeente Nijkerk. Dagelijks komen eigenaresse Noortje Traa en Mamacare adviseuse Bep de Vries in aanraking met vrouwen die borstkanker hebben gehad.

Nazorg wordt vergeten

Noortje Traa licht toe: ,,Wij merken dat heel veel mensen nog niet op de hoogte zijn van wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is na een amputatie of borst besparende operatie. Zo is het soms dat vrouwen al jaren rondlopen met ongelijke borsten na een borst besparende operatie, geen passende beha kunnen vinden en zich daar dusdanig voor schamen dat zij zich anders gaan kleden en gedragen. Niet wetende dat ook zij recht hebben op een prothese. Voor deze vrouwen zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten deelprothesen verkrijgbaar’’. ,,Maar niet alleen deze groep, ook vrouwen die een volledige amputatie hebben ondergaan hebben soms geen weet van de mogelijkheden en lopen jaren met een sok of bolletje watten in een beha om zichzelf wat meer vormen en zelfvertrouwen te geven’’ vertelt Bep de Vries.

Noortje vervolgt: ,,Veel vrouwen die bij ons komen zijn gelukkig ´schoon´ verklaard, maar zij moeten nog steeds leven met de gevolgen. De nazorg wordt vaak vergeten, wat jammer is want ook daar mag best aandacht aan worden gegeven’’.

Pink Ribbon Collectie

Oktober staat al jarenlang internationaal bekend als de ‘Borstkankermaand’. Komende maand zamelt Body Comfort geld in voor Pink Ribbon om meer borstkanker onderzoek mogelijk te maken. Om te bedanken voor de donaties, zal Body Comfort onder iedereen die gedoneerd heeft een cadeaubon t.w.v. €50,- verloten!
Bij Body Comfort Hoevelaken kunt u dagelijks zonder afspraak binnenlopen voor persoonlijk advies omtrent Mamacare. Het aanmeten van een prothese gaat uitsluitend op afspraak.

Body Comfort vindt u op De Wiekslag 9, 3871 AR Hoevelaken, 033 – 2581 126. Van dinsdag t/m zaterdag geopend vanaf 10.00 uur, vrijdagavond koopavond.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen