Schooljudodiploma’s voor Blokhuusleerlingen (video)

Foto:

Bij schooljudoles op basisschool ’t Blokhuus hebben de kinderen uit de groepen 3 en 4B uit handen van wethouder Nadya Aboyaakoub-Akkouh donderdag hun judodiploma ontvangen.

De lessen zijn opgezet door het programma Schooljudo en wordt door de school zelf betaald. Ook basisschool De Hoeve start met deze lessen. Momenteel wordt onderzocht of er gemeentebreed interesse is voor het opvoedkundige beweegprogramma, dus ook in Nijkerk. Indien dit het geval is, dan overweegt de gemeente het initiatief financieel te ondersteunen.

Ruben Houkes

Twaalf jaar geleden is Schooljudo opgericht door voormalig wereldkampioen en Olympisch medaillewinnaar Ruben Houkes. Een professionele judotrainer, entertrainer Martin Engels, leert de kinderen niet alleen om fysiek goed te bewegen, maar ook mentaal weerbaarder te worden.

Er worden zeven verschillende waarden besproken. Ze worden de ‘Skills for Life’ genoemd; een soort gereedschap om plezierig met elkaar te kunnen omgaan. De volgende waarden staan centraal; vertrouwen, respect, discipline, weerbaarheid, beheersing, samenwerken en heel veel plezier. Jaarlijks doen ongeveer 400 scholen met ongeveer 40.000 kinderen mee aan het programma.

bijdrage van Kees van den Heuvel (tekst en foto’s) en Ely Hackmann (video)

 

Reacties