Gegevens leerlingenvervoer gelekt

Foto:

Gegevens van scholieren uit Nijkerk die in 2014 gebruik maakten van leerlingenvervoer, hebben enkele jaren op internet gestaan.

Dat gebeurde bij de aanbesteding voor het leerlingenvervoer eind 2014. Het gaat om een excellijst, die de aanbestedende partijen op een aanbestedingswebsite ter beschikking hadden om hun offerte goed te kunnen maken. Op 28 september 2017 heefl de gemeente Ermelo (één van de deelnemende gemeenten) van de redactie van een landelijk nieuwsprogramma vragen gekregen over deze lijst, die nog steeds op internet te vinden was.

De gemeente Ermelo heeft op 2 oktober de andere deelnemende gemeenten in de aanbesteding (waaronder Nijkerk) van dit incident op de hoogte gesteld.

Het college in een brief aan de raad: “De gemeente Nijkerk betreurt het ten zeerste dat deze gegevens openbaar toegankelijk zijn geweest. Wij hadden als overheid zorgvuldiger moeten omgaan met deze informatie en de lijst met adresgegevens van de leerlingen.

Het incident is gemeld bij de  Autoriteit Persoonsgegevens. De ouders van de leerlingen zijn geïnformeerd en er loopt intusen een onderzoek naar de toedracht.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen