Corlaer Corner opent haar deuren

Foto:

“Kom naar onze feestelijke opening!”

Corlaer Corner opent zijn deuren 8 november voor het publiek. Dan kunt u al langs komen en de feestelijke opening meevieren. Drie winkels met onder andere snoep, cadeau-artikelen en gameconsols zijn opgericht door elk drie leerlingen. De officiële opening wordt verricht door wethouder Nadya Abouyaakoub, en gevierd met een FIFA 18 toernooi voor leerlingen van de basisschool (groep 7 & 8) en de middelbare school.

De officiële opening is om 15:30 uur, maar het FIFA toeroi begint al om 13.00 uur. Dan spelen leerlingen van de basisscholen. Tussen 16.00 en 18.30 uur zijn leerlingen van de middelbare scholen aan de beurt.

“Wij zijn op het moment bezig met het project, Corlaer Corner. Het concept is simpel. Open een winkel en run deze een week. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Onze uitdaging is leren ondernemen. Daarbij krijgen wij hulp van een stichting, genaamd Streams.” aldus een van de deelnemende leerlingen. Stichting Streams heeft het een winkelpand aan het Verlaat 1 ter beschikking gesteld.

Naast het leren van de theorie is het omzetten van de theorie naar de praktijk is erg belangrijk. Dat is het onderliggende didactische principe.

Een van de negen leerlingen: “Wij hopen dat u erbij bent op 8 november!”

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen