Het is officieel Optisport geworden

doelgroepenbad
doelgroepenbad
Foto: architectenbureau Bos

Nadat op internet al circuleerde, dat de zwembadbeheerder Optisport uit Tilburg is geworden, maakt nu ook de gemeente dat officieel bekend.

Het college schrijft aan de raad: “Na een zorgvuldig doorlopen aanbestedingsprocedure zijn wij tot de conclusie gekomen dat Optisport de beste aanbieding heeft gedaan en de opdracht ontvangen. Vanaf 1 januari 2018 tot de oplevering van het nieuwe zwembad, zal Optisport ook de exploitant zijn voor de huidige twee zwembaden.”

Aanbestedingsprocedure

Vanaf juli 2017 heeft de gemeente voor het beheer en de exploitatie van het nieuwe zwembad en de binnensportaccommodaties een Europese openbare aanbestedingsprocedure doorlopen. Het doel was een marktpartij te contracteren, die voor een periode van 10 jaar de exploitatie van het nieuwe zwembad en de binnensportaccommodaties op zich neemt.

Optisport

De Tilburgers hebben al 23 jaar ervaring in het exploiteren en beheren van zwembaden en sportaccommodaties. Het bedrijf exploiteert circa 350 accommodaties in Nederland en België. Bij ons in de regio zijn dat diverse sportaccommodaties in Voorthuizen en Barneveld. De aanbieding van Optisport viel op door het ruime openstellingsrooster en de manier waarop zij activiteiten in en voor Nijkerk wil ontplooien. De exploitatie start exploitatie op 1 januari 2Ol8 met de zwembaden en de sporthallen Ridderspoor en de Slag. Vanaf 1 januari 2019 worden daar de sporthallen Strijland, Watergoor, Corlaer en de Baggelaar aan toegevoegd.

Communicatie

Het personeel van de huidige zwembaden en de binnensportaccommodaties is vandaag schriftelijk over de uitkomst van de aanbestedingsprocedure geïnformeerd. Optisport zal binnenkort afspraken met hen maken over de overgang naar Optisport.
Daarna zullen er gesprekken zijn met de gebruikers.

Zo gaat het zwembad er uit zien

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen