BIZwerkgroep gaat wel door

Foto: Arjen Gerritsma

Op maandag 23 oktober is de uitslag van de Bedrijven Investering Zone (BIZ) stemming onder de Nijkerkse binnenstad ondernemers bekend gemaakt. Die was negatief

Het minimaal benodigde aantal stemmen is weliswaar gehaald: ruim 60% heeft een stem uitgebracht. Echter de minimaal benodigde 2/3 van de stemmen welke nodig waren om de BIZ in werking te stellen is niet gerealiseerd. Van de 92 stemmen stemde 45 voor en 47 tegen de BIZ.

Al geruime tijd zijn vele betrokkenen bezig om de binnenstad van Nijkerk op een hoger niveau te krijgen. Hierbij wordt voornamelijk gewerkt vanuit het Visie Document Aantrekkelijk Nijkerk. In dit document komen diverse elementen bij elkaar die alle ten doel hebben om de kwaliteit van de binnenstad op allerlei vlakken te verbeteren. Om de Visie te realiseren is het noodzakelijk dat de binnenstad ondernemers gezamenlijk optreden. De Bedrijven Investering Zone (BIZ) is hierin een belangrijk element omdat het een financieel kader schept waaruit verschillende plannen en activiteiten gerealiseerd kunnen worden die aan alle ondernemers ten goede komen.

Denk hierbij aan activiteiten als een gemeenschappelijk marketing plan om meer bezoekers naar de binnenstad te trekken, doordat alle schouders er onder gaan hebben we meer slagkracht en saamhorigheid. Dit kan men terug zien in eenduidigheid hoe Nijkerk positie inneemt te midden van andere plaatsen, aantrekkelijke evenementen te organiseren en/ of te consolideren die regionale aantrekkingskracht hebben, zorgen voor een frisse en aantrekkelijk verblijf in de binnenstad en aantrekkelijk zijn voor alle inwoners en voor toeristen. Alle dingen die al echt ‘ staan’ zoals de Sinterklaasintocht, Veluwe wandeltocht. Boerenmaandag en vele andere activiteiten beter bekendmaken zodat Nijkerk op de kaart komt en blijft.

Aanlyse van bezwaren

De werkgroep BIZ verstaat de uitslag als een teken dat het plan nog niet optimaal aan de behoeften van de ondernemers tegemoetkomt. Daarom zal de werkgroep de komende weken gebruiken om te analyseren waar de belangrijkste bezwaren liggen en evalueren op welke punten het BIZ-document aangepast kan worden om zo voldoende draagvlak te creëren. Wanneer dit inzichtelijk is zal er een datum voor een eventuele nieuwe stemronde vastgesteld worden. Tevens zal veel aandacht besteed worden aan de vraag hoe de belanghebbenden het beste geïnformeerd kunnen worden.

De werkgroep is zeer gemotiveerd om een wezenlijke bijdrage aan een verhoogde attractiviteit van de binnenstad van Nijkerk te leveren, omdat de detailhandel in deze snel veranderende tijden voor grote uitdagingen staat. Hiervoor is een gemeenschappelijk optreden op bepaalde gebieden onontbeerlijk. De Visie Aantrekkelijk Nijkerk is hiervoor een duidelijke stip aan de horizon die men niet voorbij wil laten gaan. Daarom zal de werkgroep vol goede moed de draad na de teleurstelling van de eerste uitslag weer oppakken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen