Burgermeester is ook gewoon een baan

Je kunt er op solliciteren.

Dat hoorden de 31 leerlingen van groep 5 van ’t Blokhuus tijdens het Burgemeestersontbijt, donderdagmorgen in de raadszaal van het stadhuis. De meeste kinderen weten wel waarom het schoolontbijt wordt gehouden. Veel kinderen moesten naar school zonder ontbijt en dat is niet goed, zo geeft ook burgemeester Renkema aan. ,,We moeten nadenken over wat we eten.”

In een vraag- en antwoordgesprek ging de burgemeester in op de functies van de gemeente. Daarbij kwamen de sluiting van de Slag en het groenonderhoud ter sprake “Dat zijn die autootjes van de gemeente die rondrijden”en de begroting ( 4*25 is 100 miljoen).Eerder hadden leerlingen hun school aan de burgemeester gepresenteerd. Het ging daarin over sport, judo vooral.

Nieuw dit jaar was de aanwezigheid van Sportief en Gezond, dat zorgde voor smoothies. “Een flinke vitaminestoot”, aldus de burgemeester

Nationaal Schoolontbijt

Tijdens deze 15e editie van het Nationaal Schoolontbijt, de week waarin ruim 550.000 kinderen samen gezond ontbijten op zo’n 3.000 basisscholen, vinden ook Burgemeestersontbijtjes plaats. In Gelderland ontvangen de burgemeesters van 39 gemeenten schoolkinderen uit de buurt voor een gezamenlijk ontbijt op het stadhuis. Zo geven ze samen het gezonde voorbeeld. In totaal doen 270 burgemeesters in het hele land mee aan dit Burgemeestersontbijt: meer dan ooit.

Aan het eind van het ontbijt betaalde burgemeester Gerard Renkema symbolisch voor zijn ontbijtje met een donatie aan het Jeugdcultuurfonds, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt met het thema ‘Gezond ontbijten is geen kunst!’. Het Jeugdcultuurfonds laat, samen met het Jeugdsportfonds, kinderen uit gezinnen waar minder geld is kunst, cultuur en sport beleven. De leerlingen uit groep 5 namen de cheque met een bedrag van € 360,- in ontvangst. Als slotstuk kreeg de burgemeester tekeningen van de leerlingen. Hij kijkt met plezier terug op deze ochtend: “Het was echt een feest om zo met elkaar in gesprek te gaan tijdens deze bijzondere ontbijtontmoeting”.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen