Corlaer Dive roept vragen op

Foto:

Acht januari organiseert het Corlaer College de Nieuwjaarsduik voor leerlingen voor leerlingen van de eerste en de tweede klas.

Tweeënveertig klassen (ongeveer 1000 leerlingen) duiken in de zwemplas van recreatiepark Overbos. Aan de veiligheid van de leerlingen is gedacht. Er zijn duikers en er is EHBO. Bovendien wordt de plas afgezet, zodat leerlingen niet al te ver het water in kunnen.

Facebook

Op Facebook ontspon zich na het bericht in het AD een discussie met name over het verplichte karakter van de duik. In een reactie laat sportdocent Bas Buitink weten: “Wij organiseren een schoolactiviteit voor alle leerlingen uit klas 1 en 2 schoolbreed. Het gaat om de gezelligheid, een fantastische sfeer en een uiterst unieke ervaring. Met deze activiteit proberen we zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel: Hoe gaaf is dat!! De Corlaer Run was ook een verplichte activiteit net als deze.”

Buitink gaat verder: ” ammer dat er mensen zijn die er anders over denken. Wij denken dat dit een unieke ervaring is wat nog geen een school heeft gedaan. Bovendien is het niet verplicht om in je zwembroek of bikini een plonsje te nemen. Je mag namelijk ook verkleed. En daarmee zijn leuke prijzen te verdienen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen