Bedrijfsvoering ABZ niet in gevaar

Foto:

Het gaat vooral om aspecten van geluid, geur en fijnstof.

De gemeente heeft die aspecten juridisch en inhoudelijk laten toetsen en is tot de conclusie gekomen dat de plannen over le fase van de Havenkom doorgang kunnen vinden zonder dat de huidige bedrijfsvoering van ABZ Diervoeding daar hinder van ondervindt.

Geluid

Volgens ABZ is het vanwege geluidsoverlast niet mogelijk woningen te bouwen. De gemeente is het daar niet mee eens en heeft altijd nog de Crisis- en herstelwet achter de hand om (onder voorwaarden) af te wijken van de ten hoogste toegestane geluidsbelasting.

Geur en fijn stof

Er zijn twijfels over te hoge concentraties geur (en fijn stof) via verwaaiing vanuit het schip tijdens het lossen. Dat is gedeeltelijk verder onderzoek naar gedaan, maar die gegevens zijn nog niet beschikbaar. Een adviseur van de gemeente is intussen van mening, dat de grenswaarden niet overschreden zullen worden.

Verzet ABZ

ABZ Diervoeding laat het er niet bij zitten. Advocaat Doornhof heeft bevestigd “ABZ in overweging te geven een zienswijze in te dienen en zo nodig beroep bij de Raad van State in te stellen tegen een eventueel “besluit hogere waarde”, en/of eventuele vaststelling van een nieuw bestemmingsplan”.

Waar gaat het over

Zoals in het raadsvoorstelvan maar12017 is opgenomen, betreft de eerste fase van de Havenkom de ontwikkeling van:
1. Een nieuw Huis van de Stad op de locatie van de huidige dependance
2. Woningbouw naast het nieuwe stadhuis
3. Woningbouw op de locatie van het huidige Stadhuis
4. Woningbouw aan het plein
5. Plein dat geschikt is voor evenementen

Hier vindt u het raadsbesluit en de achterliggende stukken

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen