Informatiebijeenkomsten over verkeer in binnenstad

Foto: Platform Binnenstad Nijkerk

NIJKERK De gemeente nodigt betrokken en belangstellenden uit om met hen van gedachten te wisselen over de ontwerp-besluiten en het ontwerp-ontheffingenbeleid over verkeersmaatregelen in de binnenstad van Nijkerk.

Op 30 maart 2016 heeft de gemeenteraad de uitgangspunten het Visiedocument Aantrekkelijk Nijkerk vastgesteld. De visie is een gezamenlijk plan van bewoners, winkeliers, bedrijven, investeerders en belangenorganisatie uit de binnenstad. In de visie omvat een samenhangend pakket van eenvoudige en ingrijpende maatregelen om de noodzakelijke kwaliteitsverbetering van de binnenstad te bereiken.

Met veel inzet heeft het Platform Aantrekkelijk Nijkerk in 2016 gewerkt aan het Verkeersplan Binnenstad Nijkerk. Hierin zijn de voorgestelde verkeersmaatregelen uit het Visiedocument Aantrekkelijk Nijkerk verder geconcretiseerd. In oktober 2016 zijn de plannen door het Platform Binnenstad aan u gepresenteerd. Met de vaststelling van het Verkeersplan Binnenstad Nijkerk is de basis gelegd voor de toekomstige verkeersinrichting van de wegen in en om de binnenstad van Nijkerk. De komende periode zullen wij het verkeersplan gefaseerd tot uitvoering brengen. De eerste stappen zijn inmiddels gezet en betekenen ook een wijziging van de verkeersregels in en om de binnenstad:

  • Uitbreiding voetgangersgebied;
  • Gewijzigde rijrichtingen;
  • Instellen van 24 “Shop&Go” plekken;
  • Fietsstimulering;
  • Beperkte uitbreiding 30 km/h zone;
  • Aanleg zebrapaden binnenstadsring;
  • Maatregelen Willem Alexanderplein.

Ontwerp verkeersbesluit

De wijzigingen van de verkeersregels zijn vertaald naar ontwerp-verkeersbesluiten. Deze ontwerp-verkeersbesluiten werden voor een periode van zes weken ter inzage gelegd vanaf 8 november. Hier tegen kan door belanghebbenden een zienswijze worden ingediend. Aangezien de geplande verkeersmaatregelen samen hangen met een ontheffingenbeleid zal gelijktijdig ook het ontwerp-ontheffingenbeleid voor een periode van vier weken ter inzage worden gelegd. De ontwerpbesluiten zijn in te zien via www.nijkerk.eu/ruimtelijkeplannen

De inloopavond en -middag vinden plaats op maandag 27 november tussen 15.00 en 17.00 uur op het stadhuis en maandag 27 november tussen 19.00 en 21.00 uur, ook op het stadhuis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen