Nieuw boek van Martin Jan Nuij

Foto:

Met schrijven hield ik me al vroeg bezig. Mijn eerste werkstuk op de basisschool schreef ik zelfs nog met een pen. Inmiddels is de technologie ingetreden en is het allemaal computerwerk geworden. Maar ik ben altijd blijven schrijven.

Mijn scriptie schreef ik over de werking van het molecuul cafeïne in ons lichaam en de chemische werking die dat aangaat op welke plek. Een uitgever heeft mijn scriptie zelfs uitgegeven. Toen was ik 20 jaar. Mijn eerste boek werd uitgegeven!

Naast het driejarig onderzoek binnen de diamant- en edelstenenwereld, heb ik me nu toegelegd op de archeologie en antropologie. Velen geloven klakkeloos wat er door archeologen wordt beweerd. Op scholen wordt ook de standaard geschiedenis aan de kinderen onderwezen. Maar klopt alles wel? Nee, het tegendeel is waar. Momenteel ben ik meerdere jaren bezig om de waarheid over de archeologie naar boven te krijgen. Hiervoor heb ik al meer dan tweehonderd wetenschappelijke onderzoeken gelezen van onderzoekers verbonden aan gerenommeerde universiteiten. Tijdens mijn onderzoek ben ik shockerende situaties en onderzoeken tegengekomen. Om een voorbeeld te noemen: natuurkundige Jevgeni Podkletnov mocht zijn onderzoek van zijn universiteit niet publiceren. Toch deed hij het en hij werd per direct ontslagen omdat de universiteit vond dat dit onderzoek geheim moest blijven! Of wat dacht je van Faith en Lance Vatcher die paalgaten vonden bij Stonehenge met een zeer oude datering, dit onderzoek is bewust door geen enkele archeoloog meegenomen omdat de datering van Stonehenge dan niet meer zou kloppen met de huidige ideeën. Zo zijn er nog vele voorbeelden. Al deze gebeurtenissen maak ik openbaar en ik pleit ervoor dat de waarheid over onze aarde op tafel komt. Wij hebben er recht op de waarheid te kennen.

In mijn boeken zet ik de moeilijke wetenschappelijke taal om in begrijpelijk Nederlands en illustreer ik een en ander met meer dan honderd kleurenpagina’s. Voor mijn onderzoek heb ik ook veel gebruikgemaakt van de wiskunde, astronomie en archeoastronomie.
De lezer neem ik mee op een reis langs vele vondsten over de hele wereld, door deze manier van lezen leert de lezer een hoop van de wereld en blijft deze niet hangen op één locatie. De boeken over elke locatie afzonderlijk, lees ik namelijk, dat zijn de wetenschappelijke studies. Door deze vele studies aan elkaar te koppelen kom je tot zeer interessante inzichten. Bijvoorbeeld: op de basisschool wordt aan onze kinderen nog steeds geleerd dat hunebedden alleen in Nederland voorkomen. Helaas, in de volgende landen staan ook hunebedden: Duitsland, België, Frankrijk, Polen, Tsjechië, Spanje, Rusland, Noorwegen, Italië, Portugal, Griekenland, Engeland, Ierland, Zweden, Turkije, Syrië, Jordanië, Algerije, Tunesië, Somalië, China, India, Myanmar, Japan, Indonesië, Amerika en Canada. Dus we zijn echt niet het enige land met een hunebed. Sterker nog, er zijn ook internationale studies die juist alleen gaan over buitenlandse hunebedden. William Gowland heeft bijvoorbeeld meerdere wetenschappelijke boeken geschreven over hunebedden in Japan.

Het is frustrerend dat de archeologie en de antropologie ons een bepaalde denkwijze willen  geven die voor deze wetenschappers de makkelijkste weg is en de musea volgen deze weg graag. Een museum bezoeken heeft in de meeste gevallen niet veel zin als u antwoord wilt hebben, u heeft er alleen iets aan om bepaalde objecten te zien. De antwoorden zult u ergens anders vandaan moeten halen. Omdat de meeste mensen hier geen zin en tijd voor hebben, doe ik dit monnikenwerk voor u. Dit grote project heet ‘Word eens wakker’. Op de Facebookpagina, die dezelfde naam draagt, houd ik liefhebbers van dit onderwerp op de hoogte van lopende onderzoeken. Inmiddels zijn dat al meer 1300 mensen! Het aantal is alleen maar stijgende. Deel 1 is vorig jaar verschenen en Deel 2 is net uit. Beide boeken behandelen de archeologie en antropologie in ongeveer 240 pagina’s. Ik schrijf ook welke wetenschapper welk onderzoek heeft uitgevoerd, dus als er bij de lezer interesse is om er verder in te duiken, dan weet hij/zij naar welke persoon hij/zij moet zoeken. Het is bijzonder om volledige namen in een boek te noemen, omdat je verplicht bent om de waarheid te vertellen, want je schrijft over nog levende mensen. Daarom vergt dit zeer veel tijd en is het alleen mogelijk om dus al hun studies te lezen. Velen verwijzen alleen naar een onderzoek maar ze zeggen niet wie dat heeft uitgevoerd, dat doe ik dus wel.

  • Deel 1: ISBN: 9789082228113
  • Deel 2: ISBN: 9789082228120

Doordat ik op deze manier te werk ga, is het aantal geïnteresseerden op Facebook alleen maar groeiende en beginnen tijdschriften en magazines ook over mij te schrijven. Inmiddels ben ik ook columnist bij het Spiegelbeeld Magazine waarin ik grote columns mag schrijven over gebeurtenissen in de wereld, bewustwording of archeologie.

 

Het duurt lang, vele jaren, om bij mensen het bewustzijn te veranderen en ze anders te laten denken. Maar het tijdperk is aangebroken dat de waarheid op tafel mag komen.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen