Concordia jaarconcert met filmmuziek

Foto:

Veel belangstelling was er zaterdagavond 18 maart voor het jaarconcert van muziekvereniging Concordia Nijkerkerveen.

Het concert stond dit jaar in het teken van de film- en TV-muziek. Alle plaatsen waren bezet en er werden nog stoelen bijgezet.

Voor de bezoeker was een rode loper uitgelegd en het decor, geheel afgestemd op het thema, bevatte verwijzingen naar films en TV-series waarvan de muziek gespeeld werd. Zelfs de Titanic was nagebouwd en de “Wall of Veen” ontbrak niet, evenals voor elk lid een ster met naamsvermelding. De aankleding, voor een groot deel verzorgd door Lieneke van der Velde van de malletband, leverde veel leuke reacties op.

Nadat de leden hun plaatsen hadden ingenomen werd de avond geopend met de tune van filmstudio 20th Century Fox. Kersverse interim voorzitter Andrea Kas-Klunder heette alle aanwezigen welkom, waarna speaker Harrie van der Sanden de microfoon overnam om het programma verder te presenteren. Een geroutineerd spreker, die het publiek steeds op een leuke manier bij de aankondigingen wist te betrekken.

De malletband o.l.v. instructeur Bert Bakker speelde een gevarieerd repertoire met o.a. Tarzan Medley, The Pink Panther, My heart will go on en Grease Medley, allemaal uit de gelijknamige films. Ondanks de beperkte bezetting werden prima optredens neergezet. De leden hadden er duidelijk plezier en kregen veel waardering van het publiek.

De majorettes presenteerden een vijftal showtjes, ingestudeerd o.l.v. instructrice Alma Prins- Schurink. Daaronder optredens op muziek uit films als De kleine zeemeermin, Shrek, Game of Thrones en Annie. Er was duidelijk aandacht besteed aan de danspasjes, de kleding en de attributen die zij met hun optredens gebruikten. Alles was afgestemd op de films waarop de shows gedanst werden.

Voor dirigent Thomas Eveleens was het zijn eerste jaarconcert met Concordia. In oktober 2016 trad hij in dienst en in de korte tijd die hij bij Concordia is heeft het orkest zeker vorderingen gemaakt, met name wat betreft dynamiek. Daaraan werd nu merkbaar aandacht besteed en de muziek van o.a. Fame, Toy Story, Frozen ging het orkest dan ook goed af. Met het nummer Skyfall wisten de blazers zo ook uitstekend de sfeer van de gelijknamige film over te brengen.

Na het muzikale gedeelte werden nog drie jubilarissen in het zonnetje gezet: Gert van den Heuvel, Rinus Kas en Mark Walet ontvingen ieder een jubileumspeldje voor hun 12½-jarig lidmaatschap.

Ten slotte werden de leiding, de speaker en het publiek door voorzitter (a.i) Andrea Kas-Klunder bedankt, waarna orkest, malletband en majorettes gezamenlijk het concert afsloten met de March of the Smurfs. Op verzoek van het publiek, dat er geen genoeg van leek te krijgen, werd als toegift Fame nogmaals gespeeld. Een mooie afsluiting van een geslaagde avond, waar bezoekers en leden van Concordia tevreden op terug kunnen kijken.

bijdrage van Henk Kas

Reacties