Jubileumjaar Oranjecomité Nijkerkerveen

Voor de vijfde keer wordt in de huidige vorm het Koningsfeest gevierd op het terrein van sv Veensche Boys.

Daarom wil het comité een extra feestelijk tintje geven aan dit feest. Een aantal elementen blijven ongewijzigd, omdat die erg op prijs gesteld worden.

Het Koningsontbijt is al een paar jaar een groot succes en word zeer positief ontvangen. Dit komt mede door de muzikale inbreng van Zeemanskoor Nijkerks Welvaren, dat ook dit jaar weer zal zingen. U bent van harte welkom tussen 8.30-9.45 in de kantine van Veensche Boys voor een koninklijk ontbijt. Voor de kosten hoeft u het niet te laten, het ontbijt kost u maar €2,50 p/p.

Om 9.45 zal de aubade plaatsvinden en aansluitend zullen er ballonnen worden opgelaten.

Ook de “Brommerskiek” toer staat weer op het programm. De toer begint om 9.15 vanaf het terrein van Veensche Boys. Dit is een toertocht voor oude bromfietsen. Er is een route van pakweg 60 km uitgezet, die onder begeleiding van voorrijders wordt gereden rond en door de gemeente Nijkerk en een deel van Barneveld. Deelnemers aan de toertocht kunnen inschrijven voor € 5,- waarvoor ze een routebeschrijving en deelname aan het Koningsontbijt krijgen.

Ook aan de kinderen is gedacht. Tussen 10.30-12.30 kunnen zij meedoen aan de oud hollandse spellen en een boerengolfspel. Voor €2,50 kunnen zij onbeperkt meedoen en ontvangen zij ook een klein prijsje.

Om 13.30 start de zeskamp en dat belooft weer een spektakel te worden. U kunt zich nog altijd inschrijven voor €15,00 per team. Het comité zoekt nog teams, die mee willen doen aan dit leuke festijn met sportieve en ludieke onderdelen, geheel in stijl van een ouderwetse Koningsdag waar gezelligheid voorop staat. Een team moet bestaan uit 4 personen waarvan minimaal 1 dame. Doet u ook mee als familieteam, vriendenteam, met mensen uit de straat, of als vertegenwoordiging van een school, kerk of vereniging?

De middag wordt muzikaal opgeluisterd door de Frans Duijts, een nationale topper die nu al voor veel extra belangstelling zorgt.
In de avond is er weer een lampionnenoptocht welke start om 21.15 vanaf het clubgebouw van Muziekvereniging Concordia aan de Van Rootselaarstraat 7 . Concordia zal de kinderen muzikaal begeleiden door Nijkerkerveen op weg naar Veensche Boys waar aansluitend rond 22.00 uur een spetterend vuurwerk Koningsdag zal sluiten

Kunt u een paar uurtjes vrij maken om zo van Koningsdag een waar feest te maken, vooral voor de kinderen. Geef u dan op als vrijwilliger. Kijk ook op de website van het comité.

U kunt zich opgeven voor het koningsontbijt, de brommerkiektoer, de zeskamp of als vrijwilliger door een mail te sturen naar [email protected] of te bellen naar 06-15066000.