Veensche Boys blijft winnen

Het duurde even voordat het duel tussen koploper Veensche Boys en rode lantaarndrager Renswoude op stoom kwam, maar uiteindelijk moest ook Renswoude haar meerdere erkennen in de capaciteiten van Veensche Boys.

Op eigen veld werd met 3-0 gewonnen. De goals werden gemaakt door Danny Brouwer (2x) en Brian Duijst.

De wedstrijd kwam stroef op gang. Veensche Boys zong weliswaar het hoogste lied en domineerde het spel, maar echte doorbraken wilden maar niet volgen. Renswoude speelde ingezakt en de ploeg uit Nijkerkerveen had er moeite mee om de verdediging van de opponent te slechten. Na wat speldenprikken van Veensche Boys was het na een klein half uur eindelijk raak.

Na opnieuw prachtig doorkomen van Gerard Kroonenberg werd een hoekschop toegekend die door Bas van de Grootevheen naar Danny Brouwer werd gedirigeerd. Danny stond helemaal ongedekt en kon eenvoudig de 1-0 op zijn conto zetten. Kort daarna had hij zelfs de 2-0 op zijn slof maar de bal spatte uiteen op de rug van een speler van Renswoude.

In de tweede helft werd een tandje bijgezet. Opnieuw was een belangrijke rol weggelegd voor Gerard Kroonenberg die dertien minuten na rust vanuit de rechtsback opstoomde naar het strafschopgebied. Daar werd hij neergehaald en een strafschop werd toegekend.

Danny Brouwer benutte de penalty. Kroonenberg raakte echter zodanig geblesseerd aan zijn enkel dat hij het veld moest verlaten en mogelijk dit jaar niet meer in actie komt. Zijn vervanger Herbert van den Ham stond aan de basis van de derde goal. Hij zette mooi voor richting invaller Brian Duijst en die kopte aanvankelijk naast de goal, maar via een speler van Renswoude belandde de bal alsnog in het netje.

Volgende week speelt Veensche Boys de belangrijke wedstrijd tegen Valleivogels.