Fors verlies NSC

STAPHORST – Vooral in de tweede helft werden de Nijkerkers afgetroefd

Staphorst begon sterker en kreeg al snel een kansje toen een voorzet bij toeval op de lat kwam. Daarna bleef de thuisploeg de betere en moest Ranzijn een keer handelend optreden na een kopbal. NSC probeerde het via de counter en was een keer redelijk dichtbij, maar het schot van Grovenstein ging over de lat. Staphorst nam na ruim een half uur de voorsprong toen de bal via een scrimmage bij Martijn Brakke kwam en deze bij de 2e paal binnen schoot. Tot aan de rust gebeurde er niet veel bijzonders meer.

In de tweede helft begon NSC nog wel gretig, maar viel de 2-0 te snel. Een grote kans voor Cornelisz samen opgezet met Van den Brom had de 2-1 kunnen zijn, maar de keeper redde prima op het schot van Cornelisz. Daarna ging het hard met de score. Aan alle kanten werd NSC overlopen. Als er dan ook slecht verdedigd wordt, vallen de goals wel heel makkelijk. Staphorst werkte aan het doelsaldo en won uiteindelijk met 6-0.