Surf Mini 4 kampioen

Foto:

BARNEVELD – Na een zinderende competitie kon afgelopen zaterdag volleybalvereniging Surf weer een bokaal toevoegen aan de toch al imposante prijzenkast: Het mini 4 team werd kampioen.

De term ‘mini-4’ houdt in dat het spel bestaat uit het betere vang- en gooi werk om de kleine talentjes voor te bereiden op het ‘echte’ volleybal. Een rally begint met 4 tegen 4. Als het een team lukt om de bal op de grond van de tegenstander te krijgen, moet er een speler van de tegenstander uit het veld. Op het moment dat een team álle tegenstanders ‘uit’ heeft gespeeld, is er een punt verdiend. Deze vorm van volleybal is enorm dynamisch, bewegelijk en erg leuk om te zien.

Het mini-4 team van Surf bestaat uit Anne Spaans, Jasmijn Delen, Judi Heining, Nikki Gasseling en Jense Dankelman. De competitie begon in september nog wat twijfelend omdat de spelertjes nog duidelijk aan elkaar moesten wennen. Maar mede dankzij het gedreven trainerswerk van Nienke Meijer en haar hulptrainers werd Mini-4 al snel een geoliede machine.

Het spel dat zaterdag op de mat werd gelegd, bleek daardoor toch een bruggetje te ver voor de tegenstander. Het kampioenschap werd onder toeziend oog van het meegereisde publiek een feit, de limonade ontkurkt en vervolgens de medailles om de trotse spelertjes gehangen!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen